Toptrendingontwerpen voor typografie in 2019

Wil je voorop blijven lopen? Dan moet u trends kunnen volgen. Een trend kan worden omschreven als een ‘algemene richting waarin iets verandert’. Je kunt het ook gewoon een mode-keuze noemen. Trends zijn overal en nauw betrokken bij de talloze details van ons leven. Typografische ontwerpen behoren tot de genoemde details. Hoezeer bepaalde dingen hetzelfde blijven voor ontwerpers, er zal zoveel meer komen en gaan. Het kan wel een decennium duren, zo snel als een paar dagen, of misschien iets dat niet zo drastisch is, zoals eens per jaar.

U kunt uw laagste dollar inzetten dat de top trending designs van 2017 zijn veranderd nu we in 2018 zijn, en ze zullen ongetwijfeld nog verder veranderen tegen de tijd dat 2019 voorbij komt. Experts maken al speculaties over wat er gaat komen, dus als je op de hoogte wilt blijven van alles, zijn hier enkele van de mogelijke trending-ontwerpen voor typografie in 2019:

100.000+ ontwerpen, documentensjablonen – Adobe PDF, Microsoft Word (DOC) Microsoft Excel (XLS) Adobe Photoshop (PSD), Google Documenten, Microsoft PowerPoint (PPT), Adobe InDesign (INDD & IDML), Apple (MAC) Pages, Google Spreadsheets (SPREADSHEETS), Microsoft Publisher, Apple Numbers, Adobe Illustrator (AI), Apple (MAC) Keynote. – BEGIN MET DOWNLOADEN

Aanzienlijke levendige kleuren verschijnen vaker

levendige kleuren

Bron

Zoals je misschien al hebt opgemerkt, beginnen ontwerpen steeds kleurrijker te worden. Degenen die hier volop van genieten, zullen blij zijn te weten dat dit slechts als een begin kan dienen. In het jaar 2019 kun je meer spatten van helder, elektrisch geel verwachten; levendige blauwtinten en heldere koralen zijn slechts het topje van de ijsberg die misschien een einde maakt aan enkele van de meer gereserveerde kleurentrends uit ons zeer recente verleden. Stem af om te blijven zien dat steeds meer merken vanaf nu helderdere kleuren produceren.

Voor degenen die niet erg bekend zijn, kunnen levendige kleuren worden omschreven als die met lichtere tinten die bedoeld zijn om de aandacht te trekken of een sterke toename van de intensiteit. Enkele prominente voorbeelden zijn bepaalde lichte tinten roze, rood en blauw. In elk ontwerp of typografische voorbeelden, u zult ongetwijfeld een heel palet aan levendige kleuren vangen, die zeker een stempel op u zullen drukken. Er zijn mensen die geloven dat deze trend een directe afwijzing is van de minimalistische trends die opdook in het begin van het decennium. Omdat steeds meer ontwerpers vechten om de aandacht van de massa, moesten er grotere ontwerprisico’s worden genomen.

De dominantie van functie boven complexe ontwerpen

typografie complex ontwerp

Bron

Hoewel kleur er alles aan doet om uw aandacht te trekken, is er een andere trend die enigszins in de tegenovergestelde richting lijkt te gaan. Wat het algehele ontwerp betreft, lijkt er nu een voorkeur te zijn voor zowel functionaliteit als eenvoud, tot het punt waarop het lijkt alsof het sommige ontwerpers niet langer kan schelen hoe een logo eruit zal zien. De betekenis ligt nu op de directe impact van het ontwerp in tegenstelling tot de minieme details. Met dat gezegd, lijkt een less is more-benadering in de nabije toekomst van 2019 te zijn.

Er zijn er die misschien afkeuren wat het verlies van individualiteit lijkt te zijn, in ieder geval ten gunste van meer klassieke opties. Wat trends betreft, dit is niet iets dat zal leiden tot succes voor alle merken of bedrijven, aangezien dit waarschijnlijk relevanter is voor industriereuzen met een al uitstekende reputatie. Dat zijn de merken identiteit die het zich kunnen veroorloven om wat individualisme te verliezen omdat ze al herkenbaar zijn in verschillende andere factoren. Bij merken die niet zo prominent aanwezig zijn, is het wellicht verstandig om deze trend in gedachten te houden.

De voortdurende opkomst van vetgedrukte typografische aandachtspunten

vet typografisch

Bron

Hoewel we naar trends voor het komende jaar kijken, is dit een trend die al jaren geleden is begonnen, maar sterk blijft zonder tekenen van vertraging. Dit heb je waarschijnlijk gezien van grote merken als Adidas en Samsung. Met vetgedrukte lettertypen is het vrij eenvoudig om uw tekst te laten lezen op uw feeds voor sociale media en wanneer u uw mobiele apparaten gebruikt. Wat de boodschap betreft, kunt u een onmiddellijke projectie van kracht, individualiteit en innovatie verwachten.

Waar je op moet letten, is dat in deze trend het vetgedrukte lettertype de neiging heeft om een ​​ondersteunende partner te zijn voor verschillende andere ontwerpelementen die de typografische ontwerpen echt doen opvallen. Er wordt gespeculeerd dat in het komende jaar, vetgedrukte lettertypen eindelijk hun ondersteunende rol zullen verlaten en een echt brandpunt zullen worden met betrekking tot verschillende grafische afbeeldingen. Dit zou vooral handig zijn als het erom gaat de aandacht van een lezer te trekken in slechts een paar seconden. Het valt niet te ontkennen hoe krachtig dit kan zijn, gezien hoe goed het opvalt. Ben je een ontwerper en wil je een statement maken in 2019, dan is vetgedrukt lettertype-gebaseerde ontwerpen helpt u daarbij met het grootste vertrouwen.

Futuristische elementen

futuristische elementen 3

Voor de laatste trend die we zullen bekijken, moet gezegd worden dat het kijken naar de toekomst voor veel mensen om verschillende redenen leuk is. Zelfs in het ontwerp worden elementen die bekend staan ​​als ‘futuristisch’ van aard langzaamaan steeds prominenter aanwezig. Deze trend ziet er niet naar uit dat deze binnenkort zal afnemen en zal pas in 2019 meer mainstream worden. Wat kun je hiervan verwachten? Een aanzienlijk aantal futuristische patronen, ideeën en kleuren die gewoonlijk worden geassocieerd met het concept van de toekomst. Het hebben van deze trend helpt bij het bedenken van meer unieke inhoud die meer dan in staat is om boven het gebruikelijke lawaai van sociale media te staan.

Nou daar heb je het. Het jaar is nog niet eens bijna ten einde gekomen, maar het ziet er nu al naar uit dat 2019 net zo interessant, zo niet meer, zal worden dan dit jaar tot nu toe is geweest. Natuurlijk zijn er maar weinig dingen in steen gebeiteld en kunnen er nog een paar verrassingen overblijven, klaar om ons allemaal niet bewust te maken. Dit is echter zeker zeker: de trends die hier worden besproken, zullen het komende jaar zeker een opwindend jaar maken voor ontwerpers overal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*