Sleutelelementen van merkidentiteitsontwerp

Uw merkidentiteit is een integraal onderdeel van uw bedrijf. Het is het product van maanden en jaren van hard werken om een ​​goede reputatie op te bouwen. Soms wordt het zelfs gebruikt als een maatstaf waarmee het succes van een bedrijf wordt bepaald. Je kunt niet als een goede worden beschouwd branding ontwerpen als u geen afbeelding heeft gemaakt waarop het publiek kan vertrouwen.

Uw merkidentiteit is hoe mensen u zien. Elke poging om jezelf bekend te maken, elke poging om je merk te versterken, elk geluid, elke kleur, elke naam die kan worden toegeschreven aan wie je bent als bedrijf, is je merkidentiteit.

100.000 ontwerpen, documenten, sjablonen – Adobe PDF, Microsoft Word (DOC) Microsoft Excel (XLS) Adobe Photoshop (PSD), Google Docs, Microsoft PowerPoint (PPT), Adobe InDesign (INDD & IDML), Apple (MAC) -pagina's, Google Spreadsheets (SPREADSHEETS), Microsoft Publisher, Apple Numbers, Adobe Illustrator (AI), Apple (MAC) Keynote. – BEGIN MET DOWNLOADEN

Het belang van merkidentiteit

belang van merkidentiteit

Uw merkidentiteit is, in tegenstelling tot uw inkomsten, niet kwantificeerbaar. Het komt niet naar u toe in cijfers, percentages of contant. Maar ironisch genoeg besteden bedrijven een aanzienlijk deel van hun tijd, middelen en mankracht om hun merk op te bouwen. Dat komt omdat de voordelen die u zult behalen als uw inspanningen succesvol blijken te zijn, legio zijn.

U bent direct herkenbaar voor uw klanten. Ze zullen uw merkidentiteit associëren met uw product of diensten, en deze identiteit zal de verbinding met u en uw klanten smeden, wat zich hopelijk later zal vertalen in klantloyaliteit.

Weet jij wat Nike is? Of Adidas? Hoe zit het met Apple? Natuurlijk doe je dat. Dat komt omdat deze merken hun opdracht hebben uitgevoerd. Ze hebben gewerkt aan het versterken van hun merkidentiteit en nu plukken ze er de vruchten van, en dat zullen ze nog vele jaren blijven doen.

Als uw merkidentiteit betrouwbaar is, zullen mensen u vertrouwen. Als het een liefde voor esthetiek weerspiegelt en een toewijding aan het produceren van kwaliteitswerk, zullen ze zich zonder twijfel inzetten voor uw producten. Je hoeft geen iPhone te kopen om te weten dat het je geld waard zal zijn, de merkidentiteit van Apple zal je dat gewoon vertellen.

Een sterke merkidentiteit ontwikkelen

sterke merkidentiteit

Het creëren van een sterke identiteit kan het verschil maken tussen het succes van uw bedrijf en het falen ervan. Als u concurrerend wilt blijven in deze branche, moet u gaan nadenken over hoe u uw merkidentiteit kunt versterken. Volg eerst deze tips:

1. Kom te weten waar je mee te maken hebt. Je moet op de hoogte blijven van het spel, en de enige manier om dat te doen is ervoor te zorgen dat je niet achterloopt op je concurrenten. Kijk goed naar uw marktplaats. Wie zijn je concurrenten en wat heb je tegen hen? Dit biedt u een goede basis om een ​​hoek te vinden die uw bedrijf kan benutten.

2. Geef jezelf een deadline bij het nemen van creatieve beslissingen. Het kan gemakkelijk zijn om te verdwalen tijdens het ontwerpen van uw logo, het perfectioneren van uw slogan en het maken van uw website, zodat u het grotere plaatje uit het oog verliest. Een harde deadline stelt je in staat om gefocust te blijven, terwijl je ook genoeg kans krijgt om volledige creatieve vrijheid te hebben.

3. Leer wie je bent. Bij merkidentiteit gaat het erom mensen de kans te geven te weten te komen wie je bent, en dat kun je niet doen als je zelf geen idee hebt waar je merk eigenlijk om draait. Begin met een grondige introspectie. Als uw merk een persoon was, wie zou dat dan zijn? Wat zijn haar waarden, haar missie, haar sterke punten? Als uw merk op een eerste date met een klant zou gaan, wat zou het dan over zichzelf zeggen? Begrijp precies wat deze hele onderneming bij elkaar houdt en laat het publiek het geheim weten.

Wat is merkidentiteitsontwerp?

merkidentiteit

Om uw merk effectief te versterken, moet u een taal creëren waarmee u kunt communiceren met uw trouwe klanten en een gerichte markt. Dit komt in de vorm van uw merkidentiteitsontwerp dat werkt als een coherente boodschap die al uw bedrijfswaarden, bewegwijzering, visitekaartjes, uniformen, menu's, boodschappentassen en nog veel meer met elkaar verbindt.

Al deze ogenschijnlijk afzonderlijke elementen zullen samenwerken om de identiteit van uw merk aan uw ideale klanten te communiceren. Als het correct wordt gedaan, zal uw merkidentiteitsontwerp resoneren met uw doelgroep en u onderscheiden van uw concurrenten.

Sleutelelementen van merkidentiteitsontwerp

merkidentiteit ontwerp

Een uniform systeem bouwen voor uw trends in merkontwerp stelt u in staat om aan de eisen van verschillende media te voldoen en uzelf via verschillende platforms te presenteren, terwijl u toch een samenhangende identiteit presenteert die uw klanten kunnen identificeren.

1. Logo of woordmerk

Een logo is een vorm van een grafisch symbool dat uw hele merk kan vertegenwoordigen zonder het gebruik van woorden, terwijl een woordmerk, zoals de naam al doet vermoeden, alleen de woorden van uw bedrijfs- of productnaam in bijzonderheden zijn. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welke van de twee u voor uw merk moet gebruiken, maar er is echt één factor waarmee u rekening moet houden: zal een symbool u helpen aantonen dat uw bedrijf uniek is, of zal een woordmerk dat beter bereiken?

Coca-Cola gebruikt bijvoorbeeld een woordmerk in plaats van een logo, omdat de oprichters dachten dat de dubbele C's er goed uit zouden zien in advertenties, en daar hadden ze natuurlijk gelijk in. Terwijl Nike een eenvoudig logo-ontwerp gebruikt waarvan wordt gezegd dat het de vleugel symboliseert van de beroemde Griekse godin van de overwinning, Nike. Beide zeer verschillende bedrijven gebruiken zeer verschillende benaderingen van hun merkidentiteitsontwerp, maar beide pogingen werkten goed. Het gaat erom te begrijpen wat je nodig hebt en ernaar te handelen.

2. Sleutelkleuren

Het kleurenpalet van uw bedrijf wordt meestal bepaald door de kleuren die u in uw logo heeft gebruikt, aangezien dit de kleuren zijn waarmee mensen u zullen kennen. De hoofdkleur van een merk is meestal slechts een of twee complementaire tinten, maar kan voor anderen complexer zijn. Zorg ervoor dat u uw kleuren verstandig kiest, want deze zullen lang bij uw merk blijven. Alles wat u onder de naam van uw merk produceert, van producten en diensten tot marketing- en advertentiepogingen, ze zullen allemaal onder de kleuren zijn die u kiest.

3. Zakelijke lettertypen

Uw lettertype maakt deel uit van het merkidentiteitsontwerp dat u aan het publiek zult presenteren. Net als bij de kleuren komen de lettertypen die u kiest meestal uit uw logo. Maar in gevallen waarin de stijlen in uw cool logo te decoratief zijn voor brieven, voorstellen en andere formele zakelijke documenten, kunt u aanvullende lettertypen vinden die u kunt gebruiken voor uw marketingmateriaal om een ​​uniforme merkidentiteit te behouden.

4. Consistente stijl voor afbeeldingen

Uiteraard mag u niet steeds dezelfde afbeelding gebruiken, maar het is noodzakelijk dat u een consistent uiterlijk en gevoel creëert voor de beelden die u gebruikt om uw klanten te helpen elk beeld met uw merk te verbinden. Misschien zijn de foto's helder verlicht en kijkt het onderwerp recht in de camera. Of misschien staat er in al je foto's een felrode streep tegen een grijze achtergrond. Je hoeft jezelf ook niet te beperken tot afbeeldingen. U kunt lijntekeningen, illustraties of zelfs grafieken en diagrammen gebruiken. Wat je ook kiest, gebruik een consistente stijl.

5. Grafische elementen

Er zijn veel dingen die u kunt gebruiken om mensen naar uw merk te leiden, en de meeste zijn kleine, vaak onopgemerkte details. Het kan een handgemaakte textuur zijn, een behandeling in lijnstijl, een uniek gebruik van witruimte of een kleurblok. De juiste combinatie van al deze kan u helpen bij het creëren van het perfecte merkidentiteitsontwerp.

Conclusie

Een succesvol merk zijn, is meer dan alleen meer verdienen dan u uitgeeft, uw rekeningen op tijd betalen en goede producten produceren. Hoewel al deze dingen belangrijk zijn voor de dagelijkse overleving van uw bedrijf, is het op de lange termijn het belangrijkst hoe u wordt gezien door de klanten aan wie u het bestaan ​​van uw merk te danken hebt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*