Rustieke upcycled kartonnen herfstblad placemat

Verander je tafel in een herfstthema in je interieur met deze eenvoudige rustieke upcycled kartonnen placemat met herfstblad. Met behulp van items die je bij de hand hebt, een beetje lijm en wat nep-herfstbladeren, kun je gemakkelijk een schattige kleine toevoeging aan je tafel maken. Dit is geweldig voor gebruik tijdens het herfstseizoen. Voeg wat pompoenen en een jack o lantern toe voor Halloween of een overvloed aan fruit en noten voor Thanksgiving.

Stomp bloempot op blad placemat

Rustieke upcycled kartonnen herfstblad placemat

Ik gooi het karton nooit weg. Waarom? Omdat het zo handig is voor zoveel dingen in huis. Of het nu gaat om upcycling naar een lade voor opslag, of gebruiken als een manier om een organizing box voor mijn haakprojecten heeft het altijd een tweede leven.

Deze kleine placemat met blad is een perfect gebruik voor oud karton dat ik al bij de hand heb. Een beetje tijd en een paar nepblaadjes uit de ambachtswinkel en ik heb ineens een schaal of placemat om tijdens mijn herfstdecor te gebruiken. Het is super schattig, gemakkelijk te maken en ideaal voor kinderen van alle leeftijden om je te helpen aanpassen.

Placemat op geruite tafelloper

Wat kan ik als placemat-basis gebruiken?

Ik heb schrootkarton voor de mijne gebruikt, maar je kunt alles gebruiken wat je bij de hand hebt. Als je het stevig wilt hebben, is een oud bord, stuk plastic of karton het beste. Voor een placemat die niet zo stevig is, kun je bijvoorbeeld een oude vinylmap of een stuk karton als basis gebruiken. Het hoeft niets speciaals te zijn. Het idee achter dit vaartuig is gewoon om een ​​bladpatroon aan de bovenkant te maken, dus het heeft een herfstthema.

Ik hou van het idee om karton of een beetje karton te gebruiken voor een wat stevigere optie die niet zal omvouwen of omvouwen als ik het aan de tafel toevoeg. Het hoeft niet zo stevig te zijn om onder een bord of couvert te zitten. Kies dus wat u bij de hand hebt om de uwe naar uw behoeften te laten werken.

Vrouw met grote blad placemat

Hoe kan ik dit uniek maken?

Placemats zijn altijd leuk om aan te passen. Deze is heel eenvoudig maar kan nog leuker worden gemaakt. Je kunt een heleboel verschillende toevoegingen aan de jouwe gebruiken om het anders en minder gewoon te maken. Hieronder staan ​​een paar ideeën om je eigen placemat aan te passen voor Thanksgiving, Halloween of gewoon voor algemeen gebruik.

  • Gebruik glitter langs de randen van de bladeren om het wat meer op te laten vallen.
  • Lijm de bladeren op een groot stuk papier en lamineer het geheel om waterdicht te maken.
  • Voeg stickers toe aan de gelamineerde placemat met spoken, vleermuizen of heksen voor Halloween.
  • Zet een begroeting als “Give Thanks” bovenaan voor Thanksgiving.
  • Knip de randen bij zodat ze plat tegen de rand van uw basis liggen.
  • Lijm een ​​gouden glitterkoord of lint rond de rand van de placemat.

Stomp bloempot op blad placemat

Hoe was ik mijn placemat?

Als je deze tutorial specifiek volgt, wil je alleen een vochtige doek met een beetje desinfectiemiddel gebruiken om het tussendoor schoon te vegen. Voor degenen die hun placemat bedekken met een laminaat om keer op keer onder de borden te gebruiken, kan warm zeepachtig water perfect werken om de placemat schoon te maken.

Placemat op geruite tafelloper

Benodigdheden nodig

Benodigdheden voor het maken van placemat met herfstblad

Hoe maak je een herfstblad placemat

Gebruik een groot rond voorwerp als sjabloon en teken een cirkel op een stuk karton. Ik gebruikte een ronde snijplank en een doos die overbleef van een ander project. U hoeft de doos niet met papier te bedekken, maar het zal desgewenst bijdragen aan de look.

Teken een cirkel op karton

Knip rond de cirkel om een ​​basis te maken.

Karton in een cirkel snijden

Begin aan de buitenkant van het karton en begin je bladeren op hun plaats te lijmen met hete lijm of knutsellijm.

Bladeren op karton lijmen

Ga door met het lijmen van de bladeren op de kartonnen basis in een cirkel totdat het hele stuk bedekt is.

Bladeren op karton lijmen

Voeg desgewenst extra versieringen toe.

Kaarsen aangestoken op bladval placemat

Presenteer als een placemat onder tafelcouverts of gebruik als een schaal om een ​​middelpunt of vakantiedecor op te bergen.

Vrouw met grote blad placemat

Meer ideeën voor herfstdecoraties

Versieren voor de herfst is een van mijn favoriete dingen om te doen zodra dat eerste beetje koele lucht in mijn buurt komt. De bladeren, pompoenen, vogelverschrikkers en meer komen tevoorschijn. Dat betekent dat ik een heleboel geweldige ideeën met je kan delen. Of het nu gaat om een ​​algemeen herfstdecor of specifieke feestdagen tijdens deze maanden, deze lijst heeft iets dat u graag aan uw interieur toevoegt. Herfst is een geweldige tijd van het jaar om creatief aan de slag te gaan met decoraties, en dit is nog maar het begin van de lijst met dingen die je kunt maken!

Knutseltip

Kunstbloemen en bladeren zijn nu verkrijgbaar bij Dollar Tree! Dit bespaart me een hoop geld aan projecten als deze. U kunt zelfs een bosje in een doos online bestellen om direct naar uw deur te laten verzenden! Profiteer zeker van deze geweldige aanbiedingen voor het maken van benodigdheden.

Je kunt voor dit project ook een blanco stoffen placemat gebruiken en de bladeren er eenvoudig op lijmen voor een gemakkelijke basis als je iets wilt dat flexibel is. Het kan indien gewenst worden opgerold en meerdere seizoenen worden opgeslagen.

Opbrengst: 1

Placemat op geruite tafelloper

Pak je schrootkarton en maak deze rustieke upcycled kartonnen herfstblad placemat! Een perfecte aanvulling op het decor van uw vakantietafel!

Actieve tijd
10 minuten

Totale tijd
10 minuten

Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Geschatte kosten
$ 1

Opmerkingen

Voel je vrij om voor deze placemat elke gewenste ondergrond te gebruiken.

aangeraden producten

Als Amazon Associate en lid van andere partnerprogramma’s verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Galerij met voltooide projecten

Dit is een leuke manier om schoonheid toe te voegen aan een eettafel. Je kunt ze gebruiken als basis voor je middelpunt met een paar noten, pompoenen of ander nepfruit en -groenten voor Thanksgiving.

Placemat op geruite tafelloper

Creëer de sfeer voor een romantische avond met koele buitentemperaturen wanneer je dit toevoegt onder een paar van je favoriete kaarsen.

Kaarsen aangestoken op bladval placemat

Een andere leuke manier om dit te gebruiken, is door onder je favoriete rustieke bloempot te plaatsen. Een mooie toevoeging aan de kamer om schoonheid toe te voegen en de herfststijl en look samen te brengen die u wenst.

Stomp bloempot op blad placemat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*