Manieren om keukenkasten bij te werken

Hier delen we de beste manieren om keukenkasten bij te werken, inclusief creatieve DIY-ontwerpideeën.Vernieuwde keuken met wit geschilderde kasten kwarts aanrecht eiland met poten en tegel backsplash

Een van de beste manieren om een ​​grote verandering in uw keuken te brengen, is uw kasten te updaten. Er zijn verrassend veel manieren om het uiterlijk van uw kasten op te frissen. Deze variëren in de stijl die u kunt bereiken, de verbouwingskosten en de benodigde hoeveelheid verbouwingswerk.

Hoe keukenkasten bijwerken zonder ze te vervangen

Het volledig vervangen van uw keukenkasten kan een grote en dure klus zijn. Gelukkig kun je hun uiterlijk vernieuwen zonder zo ingrijpende maatregelen te nemen om een ​​indrukwekkend verschil te maken. Van verf tot beits en zelfs kleine versieringen kunnen u helpen dingen in uw keuken op te schudden. We beginnen met de meest gebruikelijke manier om uw te vernieuwen keukenkast ontwerp.

Verf de kasten

Bijgewerkte keuken met zwart geschilderde kasten wandtegel backsplash kale houten plank eiland

Niets is zo gemakkelijk te doen en zo fundamenteel veranderlijk als het schilderen van een stukje huisdecor. Met een beetje werk kunt u het uiterlijk van uw ruimte transformeren door uw keukenkasten schilderen zonder te hoeven investeren in een volledige vervanging.

De kleur die u op uw kasten gebruikt, kan ook de toon van het thema in uw keuken bepalen. Donkere, matte kasten hebben bijvoorbeeld de neiging om een ​​moderner uiterlijk te hebben, terwijl pastelkleuren zoals babyblauw zich lenen voor een meer rustiek ontwerp. Een antieke keukenkast verf kan worden gebruikt om een ​​bijgewerkte traditionele stijl te bereiken.

Je kunt z
elfs nog creatiever worden. Met opties zoals krijtverf kunt u een unieke uitstraling creëren die niet alleen esthetisch is, maar ook functioneel. Het kan een lange weg gaan om een ​​aantekening in je kast te maken terwijl je kookt of zelfs een aantal grillige krabbels toevoegen voor een persoonlijk tintje. Dit kan ook een leuk ontwerp zijn in huizen met kinderen waar de kans om "op de muren te tekenen" een leuke en welkome noviteit is.

Evenzo, als u een lichter uiterlijk wilt met dezelfde functionele aspecten van krijtbordkasten, is er ook de keuze van verf waardoor uw kasten als een whiteboard fungeren. Op deze manier kunt u nog steeds aantekeningen maken of gepersonaliseerde ontwerpen toevoegen zonder iets te dramatisch toe te voegen als dat beter bij u past.

Beits de kasten met gel

Keuken met gel gekleurd kasten graniet ontbijt bar eiland lang schiereiland

Kleuringkasten met gelvlek is een andere manier om een ​​verfrist en vernieuwd uiterlijk te krijgen. Het is ook een baan die je maar $ 200 kost. Als u al over de hulpmiddelen beschikt om de vlek te voltooien, zijn de kosten minimaal.

Je hebt voor deze klus echt maar een paar gereedschappen nodig, waaronder de gelbeits, wat houtschuurblokken, staalwol, sokken en poly-afwerking. Het is ook een goed idee om een ​​zeil of dekzeil neer te leggen om gemorste stof op te vangen en wat verfverdunner rond te houden voor opruimen.

Eerst wilt u uw kastdeuren uit hun kozijnen verwijderen en alle handgrepen of scharnieren verwijderen. Schuur vervolgens de kozijnen en deuren lichtjes naar beneden. U wilt ze niet volledig strippen, maar u wilt wel een glad oppervlak om aan te werken. Zorg ervoor dat je ze schoonmaakt na het schuren.

Nu kunt u beginnen met het aanbrengen van de vlek met een sok. U hoeft niet veel te gebruiken – dunne jassen zijn het beste – maar zorg ervoor dat u in alle hoeken en gaten komt. Laat elke laag ongeveer 6 uur zitten voordat je je natte staalwol gebruikt om de laag af te werken. U wilt het proces herhalen totdat u ongeveer vier lagen hebt aangebracht.

Voor de laatste laag, laat het een volledige dag zitten en gebruik deze keer de staalwolpunt niet. Voeg in plaats daarvan een poly-satijnen afwerking toe voor een schone afdichting. Je hebt ongeveer drie lagen nodig. Zodra dit nog eens 24 uur is opgedroogd, kunt u uw kasten opnieuw in elkaar zetten.

Distress the Wood Finish

Keuken met wit geglazuurde noodlijdende kasten zwart eiland

Hoewel kasten die er glanzend, nieuw en gepolijst uitzien, aantrekkelijk zijn, zijn ze niet uw enige optie. Kasten die er wat verouderd uitzien, kunnen zelfs een beetje rustieke of boerderijcharme aan uw keuken toevoegen. Het goede nieuws is dat dit ontwerp gemakkelijk te realiseren is, zelfs met gloednieuwe kasten.

Net als wanneer je gel seal kast, de eerste stap voor noodlijdende keukenkasten is om de bevestigingen van de kasten te verwijderen en de kasten naar beneden te schuren. In plaats van licht te schuren, wil je ze echter genoeg schuren om een ​​verontrust uiterlijk te creëren. U kunt extra aanrakingen toevoegen met een klein scherp hulpmiddel of een spijker om diepere, meer gedefinieerde noodtekens op plaatsen toe te voegen. Natuurlijk hoeft een oudere kast niet zo veel moeite te doen vanwege zijn natuurlijke veroudering.

Je kan ook gebruiken antiquing glazuur om u te helpen een meer verontrust uiterlijk op uw kasten te krijgen. Deze tool kan u helpen een ouder, antiek uiterlijk te creëren zonder dat u de kast handmatig met de hand moet verouderen.

Om de levensduur van glazen kasten te helpen garanderen, besluiten veel huiseigenaren een glanzende lak te gebruiken. Als je dit gaat doen, moet je ervoor zorgen dat je een glans gebruikt die compatibel is met verouderde kasten, zodat hun uiterlijk correct wordt gehandhaafd.

Verander de kasthardware

Vernieuwde keuken met geschilderde blauwe kasten en nieuwe hardwarehandvaten

Afgezien van het uiterlijk van de kastdeuren en -frames zelf, kunt u de hardware op uw kasten wijzigen om hun uiterlijk bij te werken. Dit omvat aanrakingen zoals de handgrepen en scharnieren. Hoewel je deze hardware misschien niet meteen als zeer consequent beschouwt voor de algehele esthetiek van je kasten, kunnen ze de zaken behoorlijk veranderen.

Hardware op kasten dient niet alleen een functioneel doel, maar voegt ook een decoratief doel toe. Net als de accenten die u in uw woonkamer of slaapkamer zou kunnen plaatsen, kunnen deze details het uiterlijk van uw kasten verfrissen.

Bovendien zijn er tal van verschillende soorten scharnieren en handgrepen die u kunt gebruiken om niet alleen het uiterlijk van uw kasten aan te passen, maar ook hoe deze werken. Bepaalde scharnieren kunnen bijvoorbeeld de manier veranderen waarop uw kasten openen en hoe ze er ook uitzien in functie.

Voeg bijsnijden en vormen toe

Keuken verbouwen met toegevoegde versiering boven kasten met verlichting

Het toevoegen van sierlijsten aan uw kasten kan een beetje flair toevoegen en traditionele ontwerpconcepten gebruiken. Dit ontwerp voegt een extra paar centimeter toe aan de boven- en / of onderkant van het ontwerp in de vorm van het wijd uitlopen van het frame. Dit verwijdert niet alleen open ruimte boven de kasten, maar kan ook worden gebruikt in combinatie met onder- of bovenkastverlichting om een ​​dramatisch effect te geven.

Beadboard toevoegen

Keuken met beadboard kastdeuren

Beadboard is een geweldige manier om wat textuur toe te voegen aan kasten die eerder glad en levenloos waren. Zelfs als je je houdt beadboard kasten dezelfde textuur, deze textuur kan de esthetische impact van een decorstuk helpen transformeren. Beadboard kan worden toegevoegd aan kastdeuren of zelfs als een keukeneiland gevel om een ​​boerderij of cottage-stijl look te bereiken.

Voeg hoogte toe

Keukenkast verbouwen met extra versieringshoogte boven en een schiereiland met slagersblok

Het veranderen van de algemene vorm van uw kasten is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u een nieuwe look krijgt voor uw keuken. Als je jezelf langere kasten geeft, betekent dit ook dat je jezelf meer opslagruimte biedt. Omdat het verticale hoogte is, is het ook een geweldige oplossing voor kleinere keukens.

Voeg onder kastverlichting toe

Witte keuken met onderkastverlichting en beadboard-schiereiland

Vooral als u veel kookt, is het toevoegen van verlichting onder uw kasten een gemakkelijke en goedkope manier om extra functionaliteit van uw keuken toe te voegen. Deze armaturen kunnen het licht in een keuken vergroten en een spotfunctie toevoegen wanneer je eten op het aanrecht bereidt.

Voeten toevoegen aan de basis

Keuken met accentvoeten op eiland

Veel lagere keukenkasten zitten vlak tegen de grond. Door een set voeten aan je kast toe te voegen, verander je de algemene esthetiek door de vorm van de kast te veranderen. Je kunt spelen met het specifieke ontwerp, zodat je iets hebt dat bij je smaak past.

Corbels onder de kasten toevoegen

Keukeneiland met consoles en witte kasten

Corbels zijn verfraaide architecturale gereedschappen die zijn gemaakt om gewicht te dragen. Vanwege hun unieke ontwerpen kunnen deze tools niet alleen helpen om uw kasten op hun plaats te houden, maar ook om ze visueel aantrekkelijk te maken.

Hoe keukenkasten bijwerken zonder te schilderen

Ben je je oude keukenkasten beu? Wilt u die oude keukenkasten een snelle facelift geven die beter bij uw stijl past? Of uw keukenkasten nu gemaakt zijn van eiken, kersen of zelfs laminaat – u kunt ze bijwerken zonder te veel uit te geven aan uw budget.

Uw keukenkasten bijwerken zonder te schilderen is een eenvoudig proces. U kunt veel van de hierboven besproken ontwerpwijzigingen gebruiken, zoals consoles en beadboard zonder dat u uw kasten hoeft te verven. Als je een stap verder wilt gaan, kun je kiezen voor een totale vervanging als een verandering van tempo.

Het installeren van nieuwe keukenkasten kan uw geplande uitbetaling voor het restaureren van uw keuken uitputten. Hier zijn enkele geweldige ideeën over hoe u een "minder is meer aanpak" kunt doen bij het opknappen van uw keukenkasten.

Update Oak keukenkasten

Keuken met gebeitst eiken kasten marmeren werkbladen

Eik is een zeer sterke en duurzame houtsoort. Het grove en duidelijke nerfpatroon maakt het een populaire keuze in traditionele keukenontwerpen.

De meest populaire keuze als het gaat om het bijwerken van eikenhouten kasten, is deze af te werken en te beitsen. Dit vernieuwt het uiterlijk van zelfs gedateerde kasten en geeft je een kans om met kleur te spelen.

Het korrelpatroon van natuurlijk eikenhout wordt vaak benadrukt door het aanbrengen van een goede houtbeits. Omdat eik als een hard hout wordt beschouwd, absorbeert het vlekken beter en gelijkmatiger. Het is dus een geweldige techniek om eikenhouten keukenkasten te spuiten en uw oude keukenkasten aantrekkelijker te maken.

Het is belangrijk om rekening te houden met het type van uw kastdeurprofielen bij het bijwerken van uw eiken keukenkasten. Kastdeurprofiel in Shaker-stijl met verhoogd of plat paneel is veel gemakkelijker te transformeren van een oude en gedateerde keukenkast naar een moderne stijl door te kleuren of te verven. Terwijl de kathedraalstijl of het gewelfde kastdeurprofiel meer fantasie vereist.

Het bijwerken van uw eiken keukenkast kan ook betekenen dat u die oude en verouderde hardware zoals handgrepen moet veranderen. Hardware met antieke koperen afwerking geeft een laag contrast-uiterlijk met eiken keukenkasten maar geeft het toch een geweldige facelift. Als u uw eiken keukenkasten een beetje contrast wilt geven, zal olie gewreven bronzen afwerking hardware u dat prachtige drama geven dat perfect past bij uw eiken keukenkasten.

Voor deuren in kathedraal of gewelfde stijl, kiest u handgrepen met ietwat zachte, gebogen lijnen die uw eiken keukenkasten een perfecte natuurlijke match zullen geven.

Overweeg voor een andere ontwerpupdate glazen deuren toe te voegen aan een paar sleutelkasten die wat kunstzinnige waarde creëren voor uw eiken keukenkasten en ook wat visueel gewicht van het eikenhout zullen verlichten.
Als u nog steeds wilt dat uw eiken keukenkasten aantrekkelijker en moderner zijn, kunt u overwegen uw keukenkasten te schilderen. Alleen omdat het hout is, betekent dit niet dat je niet met kleur kunt spelen, maar houd er rekening mee dat het het beste is om bij het schilderen een laag contrast te houden in je kleurkeuze.

Hoe Cherry keukenkasten bijwerken

Keuken met kersen kasten en metro tegel backsplash

Solide kersenhouten kasten biedt warme elegantie en een luxe uitstraling in een keuken. De natuurlijke houtnerven en de duurzaamheid van kersenhout maken het een praktische keuze voor keukenkasten. Cherry keukenkasten kunnen traditioneel zijn, maar het is veelzijdig en past goed bij verschillende ontwerpconcepten.

Tegenwoordig worden kersen keukenkasten geassocieerd met een gedateerde look. Maar wist u dat u uw kersen keukenkasten nog steeds kunt behouden en up-to-date kunt brengen in frisse nieuwe ontwerpideeën?

Als u de natuurlijke duisternis en schoonheid van de kasten wilt behouden, kan het een goed idee zijn om structurele veranderingen te overwegen, zoals het vergroten van de hoogte van de kasten of het toevoegen van consoles. Overweeg een kroonlijst toe te voegen aan uw bovenste keukenkasten om de visuele hoogte te vergroten. Door ook volant toe te voegen aan het onderste deel van de bovenste kasten, kunt u de mogelijkheid krijgen om onder kastverlichting te installeren, wat een dramatischere aantrekkingskracht op uw kersen keukenkasten kan creëren.

Probeer een wit te installeren voor een modernere uitstraling metro tegel backsplash – het is erg populair en ook een tijdloze keuze. Probeer backsplash in heldere en gewaagde kleuren toe te voegen om uw kerse
nhouten keukenkasten te laten contrasteren. Voor een complete revisie kan het schilderen van uw kersenkasten een goede keuze zijn.

Laminaatkeukenkasten bijwerken

Keuken met geschilderde witte laminaatkasten

Visuele en structurele veranderingen kunnen uw laminaatkeukenkasten aanzienlijk veranderen. Wanneer u laminaatkeukenkasten bijwerkt, kunt u overwegen om ze te vernieuwen of over de gelamineerde keukenkasten te schilderen. De gemakkelijkste en potentieel meest transformerende keuze is om te schilderen. Beide technieken kosten minder dan het vervangen van uw laminaatkeukenkasten door aangepaste kasten.

Refacing is voornamelijk vervanging van de "skins" van de kast door het aanbrengen van nieuw fineer op de oude en bestaande deur en ladezijde. Het vervangen van de hardware en het toevoegen van sierlijsten aan de laminaatdeuren en laden zal een nieuw uiterlijk van uw laminaatkeukenkasten verbeteren.

Het opnieuw lakken van verouderde keukenkasten van laminaat is een andere betaalbare manier om uw keukenkasten van laminaat te moderniseren naar een modernere kast. Houd er rekening mee dat, in tegenstelling tot houten kasten, het opnieuw schilderen van uw laminaatkeukenkasten een ander type voorbereiding, speciale verf en een unieke manier van aanbrengen van verf op het oppervlak van de gelamineerde deuren en laden vereist.

Als het gaat om het structureel veranderen ervan, is het toevoegen van sierlijsten aan laminaatkasten een aantrekkelijke en populaire keuze. Dit is mogelijk door een dun fineer van echt hout of plastic laminaat op de deuren aan te brengen.

Het is mogelijk om afbladderende laminaatkasten te repareren door een stuk schuurpapier voorzichtig tussen het substraat en het laminaatmateriaal te schuiven. Door daar te schuren kunt u de overgebleven lijm verwijderen die het laminaat niet langer op zijn plaats houdt. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid waterdichte laminaatlijm aan tussen het substraat en het laminaat om een ​​nieuwe binding te creëren.

Hoeveel kost het om keukenkasten te updaten?

Vernieuwde keuken met witte kasten, grijs eiland en tegel backsplash

De kosten voor het verbouwen van uw keukenkasten zijn sterk afhankelijk van het exacte proces dat u gebruikt. Het opnieuw verven van een standaard keukenkast heeft een gemiddelde kostprijs variërend van $ 1.200 tot $ 7.000, terwijl het refacen met laminaatfineer begint bij $ 1.000 tot $ 3.000 en de kosten voor echt houtfineer kunnen oplopen tot $ 2.500 tot $ 6.000. Voor een basisgelvlek als doe-het-zelf-project kunnen de kosten oplopen tot $ 200 voor alle benodigdheden die u nodig hebt.

Een gemiddelde full-size keuken kost over het algemeen $ 12.000 tot $ 20.000 om te verbouwen, afhankelijk van het proces waarmee u werkt, de materialen die u wilt gebruiken, de grootte en de indeling van uw keuken. Voordat u remodelleert, is het een goed idee om te gebruiken keuken verbouwen software om het proces te stroomlijnen. Dit kan u helpen het gewenste ontwerp te visualiseren voordat u een professionele aannemer inhuurt of materialen koopt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*