Innovatieve supermarkt gebruikt bananenbladverpakkingen om plastic te vermijden

Bananenbladeren als verpakking kunnen voor velen raar klinken. Voor Thai Supermarket, Rimping Supermarket in Chiangmai, Thailand, is dit hoe ze ervoor kiezen om een ​​verschil te maken in het overmatig gebruik van plastic in de wereld.

De supermarkt wikkelt bananenbladeren om het fruit of de groente en knoopt het vast met een lint. Vervolgens plakken ze een sticker op het blad met daarop de code en de prijs van het fruit of de groente.

Bovendien hebben ze een sticker met de tekst 'veilig voor pesticiden' om de klanten te verzekeren dat het fruit of de groenten op de meest veilige manier worden verbouwd.

Foto's met dank aan: Perfecte huizen, Website | (H / T)

Een van de bezienswaardigheden die u steevast in supermarkten ziet, is mogelijk individueel in plastic verpakt fruit of groenten, wat sommigen als een zouden kunnen beschouwen buitensporig gebruik van het plastic.

Rimping … Ze hebben een nogal interessant alternatief bedacht voor volledig plastic verpakkingen

Het initiatief om bananenbladeren te gebruiken is iets dat straatverkopers in Thailand al jaren doen, maar nu gebruiken supermarkten het idee ook.

Hoewel het idee eenvoudig genoeg lijkt, zijn er nog steeds een paar mensen die de voorkeur geven aan het volledig verpakte, met plastic omhulde voedsel.

Dit is waarom het gebruik van plastic een echt probleem is:

Elk jaar rond 8 miljoen ton plastic de oceanen van de wereld betreden. Het is alsof je elke minuut een vuilniswagen vol plastic in het water gooit.

In de VS, die slechts 4% van de wereldbevolking uitmaken, Er worden 500 miljoen plastic rietjes gebruikt elke dag.

De gemiddelde plastic zak van de supermarkt kan tot 1000 jaar duren afbreken.

Je vraagt ​​je af hoe we zo lang zijn gebleven zonder te beseffen (of om te geven?) Dat plastic echt een vernietigend effect heeft op het milieu.

Gelukkig zijn er tenminste 15 landen en steden over de hele wereld die serieuze vooruitgang hebben geboekt in de race tegen plastic, en de rest van ons kan veel van hen leren.

01. Kenia – Vanaf augustus 2017 is iedereen binnen Kenia voor wie een plastic tas wordt gebruikt, geproduceerd of verkocht, kan hij tot vier jaar gevangenisstraf krijgen, of een boete van $ 38.000.

02. Vanuatu – Op 30 juli 2017, zijn onafhankelijkheidsdag, de Pacific-natie Vanuatu kondigde het begin aan van een geleidelijke afschaffing van plastic zakken en flessen.

03. VK – In januari 2018, het VK kondigde een 25-jarenplan aan "zet de wereldwijde gouden standaard" op het elimineren van plastic afval, volgens minister van milieu Michael Gove.

04. Taiwan – In februari kondigde Taiwan aan een van de verste verboden op plastic ter wereld, waardoor het gebruik van plastic tassen, rietjes, keukengerei en bekers voor eenmalig gebruik wordt beperkt.

05. Zimbabwe – In juli 2017 kondigde Zimbabwe een totaal verbod op geëxpandeerd polystyreen (EPS), een piepschuimachtig materiaal dat wordt gebruikt voor voedselcontainers dat tot een miljoen jaar nodig heeft om te ontbinden.

06. Montreal – De Canadese stad Montreal is in 2018 van start gegaan een verbod op plastic zakken voor eenmalig gebruik.

07. Malibu – In maart 2018 heeft de gemeenteraad van de Californische stad Malibu gestemd de verkoop, distributie en het gebruik van plastic rietjes, roerstaafjes en plastic bestek voor eenmalig gebruik verbieden, om te beginnen op 1 juni.

08. Seattle – Met ingang van 1 juli wordt Seattle de eerste Amerikaanse stad die een verbod op plastic rietjes, samen met plastic gebruiksvoorwerpen voor eenmalig gebruik.

09. Australië – Zuid-Australië, het Australian Capital Territory, Tasmania en het Northern Territory hebben de hele staat verboden op plastic zakken voor eenmalig gebruiken Queensland volgt in juli 2018.

10. Canada – In januari 2018 plaatste Canada een vol bedrag stop met plastic microbeads. Hoewel microkralen tot 1 juli nog steeds mogen worden vervaardigd en geïmporteerd voor niet-receptplichtige geneesmiddelen en bepaalde natuurlijke gezondheidsproducten.

11. Hamburg – De Duitse stad Hamburg zorgde voor een redelijk niche plastic verbod in februari 2016 – tegen niet-recyclebare plastic koffiepads.

12. Frankrijk – In 2016 werd Frankrijk het eerste land dat aankondigde een totaalverbod op plastic bekers, borden en bestek, dat vanaf 2020 moet worden ingevoerd.

13. New Delhi – Deze enorme stad in India, waar meer dan 20 miljoen mensen wonen, heeft een grote stap gezet om de planeet te helpen wanneer dat nodig is verbood alle vormen van plastic voor eenmalig gebruik in 2017.

14. Marokko – Voor het verbod, die was ondertekend in de wet op 1 juli 2016 gebruikte Marokko elk jaar 3 miljard plastic tassen – een ongelooflijke 900 tassen per persoon per jaar.

15. Rwanda – Toen andere landen over de hele wereld net begonnen na te denken over het heffen van belastingen op plastic tassen, Rwanda heeft ze verboden helemaal.

Vind je het leuk wat je leest? Abonneer u op onze topverhalen.


Deel je gedachten

Be the first to comment on "Innovatieve supermarkt gebruikt bananenbladverpakkingen om plastic te vermijden"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*