In de speelkamer met Oh Happy Play

We verkennen de aangepaste speelkamer ontworpen door Noelle Bryant van Oh Happy Play, compleet met een speelhuis onder de trap en een overdekte klimrek. We hebben al eerder veel van Noelle’s kinderruimtes gedeeld (zie links aan het einde van dit bericht), en net als die kamers mag deze aangepaste speelkamer niet ontbreken!

Hoi! Ik ben Noelle, de designexpert voor kinderen achter mijn met KIDspiration gevulde blog, Oh Happy Play. Hier vind je unieke ruimtes die door mijzelf zijn ontworpen met onderweg veel leuke familiemomenten! Ik ben een vrouw en moeder van vier kleintjes van alle zes jaar en jonger. Onze dagen zijn ronduit chaotisch, en ik hoop dat je geniet van het plezier dat we je elke dag proberen te brengen!

Aangepaste speelkamer met Jungle Gym en ballenbak
Ballenbak | DIY knuffeldier Zoo | Valmat

Waar heb je inspiratie gehaald voor je speelkamerontwerp?
Ik begon met het ontwerpen van deze speelkamer twee jaar voordat ik er ooit een voet in stapte. We hebben een volledig op maat gemaakt huis gebouwd en terwijl ik samenwerkte met onze architect en bouwer, concentreerde ik me zwaar op deze ruimte. Ik heb het huis er echt op een bepaalde manier omheen ontworpen. Ik wilde de ruimte zo goed mogelijk benutten en dat betekende dat ik zoveel mogelijk ruimte onder de trap moest benutten. Ik besprak met onze bouwer hoe belangrijk het is dat onze speelkamer om deze reden een muur deelt met de trap.

Indoor speelhuis gebouwd onder de trap in aangepaste speelkamer

Ik kwam op het idee om een ​​echt speelhuisje te maken terwijl ik door Pinterest scrolde. Ik zag veel mensen dit in kelders doen, en hoewel we geen kelders hebben in Florida, wist ik dat dit het beste gebruik van de ruimte was. Toen nam ik op de typische Noelle-manier een idee en maakte het extra extra! Ik dacht dat het super leuk zou zijn om alle ingrediënten van een echt huis (keuken, eettafel, slaapkamer, kinderkamer) in deze ruimte te laten passen en allemaal op kindermaat. Ik ging op zoek naar producten die perfect in deze unieke ruimte zouden passen. Het is echt een huis in een huis onder onze trap. Er zit zelfs een LOFT in, ja een werkelijke loft! Ik hou van alles over hoe het uitkwam!

Het speelhuis was gericht op fantasiespel, maar als het ging om de buitenkant of het hoofdgedeelte van de speelkamer, wilde ik me concentreren op beweging. Deze ruimte zou dienen voor hun speeltoestellen met een open einde en zou een ruimte zijn waarin ze zich kunnen verplaatsen. Het kan hier in Florida warm worden en op een warme, zonnige dag wilde ik een speelparadijs hebben waar mijn kinderen binnenshuis van zouden genieten. Ik denk dat ik precies dat heb bereikt.

Speelkamer met opbergruimte voor knuffeldieren DIY Zoo Cage
Avontuur teken

Heeft u onverwachte obstakels gehad bij het maken van deze kamer? Hoe heb je ze overwonnen of in je voordeel gedraaid?
Het grootste obstakel was om deze ruimte leuk en opwindend te maken, maar ook om je voor te bereiden om het op de weg te veranderen als het speelhuisje niet meer gewenst is, of het speelgoed begint te slinken. We kwamen op het geweldige idee om van het speelhuis aan de buitenkant een volledig houten paneel te maken dat, wanneer het wordt verwijderd, een groot 8 × 8 vierkant in de muur creëert die naar het gebied onder de trap leidt. De reden dat we dit deden, was dat de hele gevel van het huis gemakkelijk langs de weg kan komen en we het doel van de ruimte onder de trap kunnen vernieuwen. Dus blijf over tien jaar rond als ik van deze kamer een ontmoetingsplaats voor zieke tieners maak!

Bureau in speelkamer
Bureau / kast | Stoelen | Boekhouder

Wat is je favoriete onderdeel of detail in je speelkamer? Waar houden uw kinderen het meest van?
Hoewel het speelhuis best gaaf is, denk ik dat we allemaal dol zijn op de EZPLAY jungle gym. We hebben zowel hun Panda-speelset als nu hun Koala gehad, en het is echt de favoriete bezigheid van de kinderen! De meisjes houden van de klimrekken en klimmen erop, en de jongens houden van de glijbaan. Ze gebruiken de glijbaan voor hun speelgoedautootjes en glijden dan natuurlijk graag in hun superleuke ballenbak. We hebben deze set rechtstreeks in de noppen in de muur geschroefd, waardoor hij erg stevig is. Hier halen we nog vele jaren uit!

Indoor Jungle Gym in speelkamer
Koala Adventure-speelset | Tijger

Wat is een ding dat je andere ouders zou vertellen om te overwegen wanneer ze beginnen met het ontwerpen en organiseren van hun eigen speelkamer?
Als je van plan bent om een ​​speelkamer opnieuw te ontwerpen of te gaan ontwerpen, raad ik je ten zeerste aan om eens te kijken naar waar je regelmatig je kinderen mee ziet spelen en je daarop te concentreren. Mijn meisjes zijn gek op huis spelen, en mijn jongens houden van hun auto’s. Ik concentreerde me vrijwel op die twee dingen toen het tijd werd om speelgoed te zuiveren en plannen te maken voor hun nieuwe ruimte. Alles in hun speelkamer wordt dagelijks gespeeld en wat niet dagelijks wordt gespeeld, wordt gaandeweg opgeschoond. Het is nu een continu proces. Als ik merk dat iets niet wennen, haal ik het de kamer uit en berg ik het op in een prullenbak. Als het een paar weken niet wordt aangevraagd, wordt het gedoneerd. Dit heeft heel goed gewerkt voor mij, en het houdt de items in hun speelkamer bij de dingen waarmee ze daadwerkelijk spelen.

Fotografie door Noelle Bryant

* dit bericht bevat gelieerde links *

Bekijk hieronder enkele van Noelle’s andere kamerontwerpen!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*