Hoe zich te ontdoen van die nieuwe meubelgeur – Tips van een ontwerper

Vorige week bestelde ik een nieuw vloerkleed voor mijn huis. Toen het aankwam, was de chemische geur heel duidelijk. Het kleed was niet voor een kinderkamer, maar het had kunnen zijn. Dit is helaas een veel voorkomend probleem bij het opknappen. Gloednieuwe artikelen zijn in de fabriek vers en worden vaak geleverd met veel afwerkingschemicaliën en VOS.

Nu kunt u veel van deze chemicaliën vermijden door te zoeken naar merken die milieuvriendelijk zijn, Greenguard-gecertificeerd en die niet-giftige verven gebruiken, maar zelfs die producten kunnen een onaangename geur hebben, vooral met dingen zoals tapijten en meubels. En u kunt mogelijk niet bepalen welke merken als cadeau voor u worden gekocht.

Ik heb advies samengesteld over hoe je deze chemicaliën kunt helpen voorkomen en tips over het wegwerken van die nieuwe meubelgeur als ze al in je huis zijn.

Harlow Acryl Crib – Greenguard Gold-gecertificeerd

Vermijd VOS in de eerste plaats. Zoek zo mogelijk merken die Greenguard-gecertificeerd zijn. Als een merk 'milieuvriendelijk' of 'lage VOC' op het etiket zegt, kijk dan of er sprake is van een certificering (soms is het gewoon een modewoord). Soms kunnen deze items een beetje duurder zijn, maar ik denk dat het zeker de moeite waard is, vooral voor items die dicht bij het gezicht van de baby zullen liggen, zoals wiegmatrassen, vloerkleden en beddengoed.

Doe je onderzoek. Je kunt altijd een bedrijf bellen en vragen naar de chemicaliën die ze gebruiken, maar velen zullen het niet weten of zullen het je niet vertellen, vooral als het product in het buitenland is vervaardigd.

Lucht het allemaal uit. Telkens wanneer u een nieuw artikel voor de kinderkamer ontvangt, zelfs als het een lage VOC heeft, moet u het uitpakken en laten ontsnappen. Dingen buiten in de frisse lucht zetten is het beste als het weer het toelaat, maar de garage of een kamer met open ramen en een plafondventilator helpt ook. Als het een kleed is, stofzuig het dan meerdere keren. Als het wasbaar is, was het dan meerdere keren.

Organic Crib Sheet | Niet-giftig wiegmatras | Organische inbakerdeken

Probeer zuiveringszout. Probeer bakpoeder voor dingen die gewoon niet stoppen met ruiken. Voor een kleed, strooi het op, laat het zitten en zuig het dan op. Raadpleeg altijd de onderhoudslabels en controleer eerst. Zet het in de wasmachine voor wasbaar wasgoed. Controleer de instructies van uw machine om te controleren of uw machine ermee overweg kan. Strooi voor ladekasten bakpoeder erin en gebruik vervolgens een dustbuster om de volgende dag schoon te maken.

Pas op voor vocht. Vochtige lucht kan het erger maken. Als u in een vochtige omgeving woont, probeer dan de ramen te sluiten en de ventilator aan te zetten samen met een luchtontvochtiger in de kamer.

Houd bij twijfel producten uit de buurt van uw baby totdat de geur verdwenen is. Zwangere vrouwen moeten ook voorzichtig zijn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*