Hoe en waarom ventileert u een zwevende houten vloer?

Als je een zwevende houten vloer hebt, moet je dat weten . Als u dat niet doet, kunt u merken dat u een grote reparatierekening heeft!

Wat is een zwevende houten vloer?

Onder uw vloerafwerking bevindt zich een houten of betonnen vloer. Als het beton is, is de vloer solide en strekt deze zich uit in de funderingen. Als het echter van hout is, is er waarschijnlijk een leegte eronder. Mogelijk hoort u dit de kruipruimte. In wezen hangt de vloer boven de echte vloer, dit gebeurt met behulp van balken en het hout wordt erop geplaatst.

Waarom is ventilatie nodig?

Op deze manier wordt een zwevende vloer gecreëerd om ervoor te zorgen dat het hout niet direct tegen de echte vloer wordt geplaatst. Hout is daar heel goed in vocht absorberen en zelfs met een goede vochtige loop, riskeer je vocht in de vloer te komen en kromtrekken of rotten te veroorzaken. Vergeet niet dat vocht niet alleen je huis beschadigt, het kan ook slecht zijn voor je gezondheid.
Natuurlijk zorgt de zwevende vloer ook voor alle in je huis zijn niveau.

foto door Francesca Tosolini Aan Unsplash

Door de ruimte onder uw vloer te ventileren, kan de vochtige lucht worden verwijderd en wordt voorkomen dat vocht uw vloeren of uw huis binnendringt. Het is belangrijk op te merken dat een vochtbestendige baan voorkomt dat vocht uit de grond in je vloer komt. Maar het zal niet voorkomen dat vocht de vloer en uw huis binnendringt dankzij condensatie en normale vochtophoping.

We ademen regelmatig vocht uit en veel apparaten in huis stoten vocht uit. Daarom moet u effectieve manieren hebben om dit vocht te verwijderen en uw huis en gezondheid te beschermen.

De beste manier om het te ventileren

De beste manier om elke ruimte te ventileren en vocht te verwijderen is met koude of koele lucht. Warme lucht bevat vocht, dus je wilt niet dat je vloer leeg komt, het zal mogelijk de vochtigheid verhogen.

De basisvorm van ventilatie op de vloer is om koele lucht door de ruimte te laten bewegen met behulp van ventilatieopeningen. In het ideale geval worden de ventilatieopeningen onder het vloerniveau en aan elke kant van het huis geplaatst. Hierdoor ontstaat een luchtstroom. Naarmate koelere lucht warmer wordt, wordt demperlucht naar buiten geduwd. Hoewel dit goed kan werken, is het echter niet erg effectief als je in een warm klimaat leeft en de lucht vaak warm is. Het kan gewoon het vocht niet verwijderen.

Dat is wanneer je een gemotoriseerde ventilator nodig hebt om te handelen als ondervloer ventilatie. Het is belangrijk op te merken dat je nog steeds twee gaten onder de vloer nodig hebt. Een daarvan is het ingangspunt dat door de ventilator loopt. Dit zorgt ervoor dat koude lucht de ruimte binnenkomt. Dit gebeurt door de lucht te koelen of door het vocht via een filter te verwijderen. De lucht verlaat dan het tweede gat, maar dit is een eenrichtingsuitgang, warme lucht kan niet terugkomen via deze opening.

Het resultaat is een goed geventileerde ruimte onder uw zwevende vloer en het vertrouwen dat vocht geen probleem is in uw huis.

Snelle tip

Als u onder uw vloeroppervlak kijkt, kijk dan naar de structuur. Als er geen ruimte is voor de lucht om tussen de balken te bewegen, moet u een honingraateffect toevoegen aan deze balken of de muren eronder. Daarnaast is de enige andere optie om meerdere fans te hebben, wat niet de beste of de goedkoopste oplossing is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*