Duitse professor die een hardcore Star Wars-fan is, heeft zojuist een observatorium opnieuw geschilderd in R2-D2

In een sterrenstelsel ver weg (Duitsland) Hubert Zitt, professor aan de Zweibrücken University of Applied Sciences en bekend van Star Trek en Star Warslezingen, samen met een klein team, transformeerden het Zweibrück Observatorium van de Natural Science Association in een gigantische R2-D2 – en het is niet van deze wereld.

De sciencefiction-professor voltooide het project in september 2018, geholpen door zijn schoonvader Horst Helle, de meesterschilder Klaus Ruffing en verschillende helpende studenten en het heeft overal de aandacht getrokken van Star Wars-fans. De meest opvallende fan van het herontwerp was Star Wars-acteur Mark Hamill wie heeft getweet erover, “R2-D2 Observatorium transformeerde Duitsers in gigantische nerds.”

Hoewel spectaculair, zijn Zitt en zijn team niet de eerste fans die een Star Wars-ontwerpuitdaging voltooien. Goodsell Observatorium aan het Carleton College in Minnesota werd in 2010 ook omgevormd tot een R2-D2. (H / T: Verveelde Panda)

Dr. Hubert Zitt staat nu misschien bekend om zijn Star Wars- en Star Trek-expertise, maar hij kreeg zijn start in de elektrotechniek. Hij behaalde een doctoraat aan de Saarland University op het gebied van systeemtheorie van elektrotechniek en is nu een vaste hoogleraar in het veld aan de University of Applied Sciences, Kaiserslautern, Zweibrücken. Als hij geen elektrotechniek doceert, verspreidt hij informatie over zijn favoriete sci-fi popcultuur.

Hij kreeg wereldwijde bekendheid als Global Top Speaker voor zijn lezingen over Star Trek. De eerste die werd aangekondigd was een ‘kerstlezing’ waarin hij het onderwerp presenteerde in een unieke stijl waar mensen geen genoeg van konden krijgen. In 2005 nam hij zijn lezingen mee op weg naar andere steden op andere universiteiten en congressen zoals FedCon, Europa’s grootste Science Fiction Convention.

Zitt kreeg zoveel erkenning in zijn vakgebied dat hij in 2008 samen met de zoon van de Star Trek-uitvinder Gene Roddenberry het voorwoord van het boek ‘Star Trek in Germany’ schreef. In het herfstsemester van hetzelfde jaar werd de professor een vaste docent aan de The University of the Incarnate Word in San Antonio, Texas, doceert ‘The Physics of Star Trek’.

R2-D2 staat trots en bewaakt de universiteit, maar wetende hoe hard deze professor is, zal C-3PO zich misschien ergens in de toekomst bij hem voegen? welk gebouw zou dat zijn? We zullen reikhalzend wachten om te zien wat deze hardcore fan voor ons in petto heeft!


Deel je gedachten

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*