DIY Fireplace Makeover deel twee: KILZ primen en schilderen

Leer hoe een mantel te primen en te schilderen als onderdeel van een make-over voor een open haard, en wanneer en waarom u primer moet gebruiken in een renovatieproject. Plus onze beproefde tips voor het verkrijgen van een geweldige verfafwerking met primer.

Bedankt aan KILZ® Brand voor het sponsoren van dit bericht, we hebben je producten jarenlang gebruikt en zijn er dol op. Alle meningen zijn van ons! Lees onze volledige sponsor- en affiliatiebeleid hier.

Een van de grootste beslissingen in mijn gedachten voor de open haard make-over hier in onze Jordan House renovatie koos voor een verfkleur. Ik moet heel eerlijk zijn, ik hou echt van simpele, heldere witte verf van de plank en geschud … het wordt gewoon niet oud voor mij! Dus als het ging om het kiezen van de kleur voor de make-over van de open haard, was het niet de gemakkelijkste beslissing om niet mijn favoriete kleur te kiezen. Uiteindelijk gaf ik eigenlijk maar twee kleuren een vechtkans. De keuze was tussen helder wit en grijs.
Om een ​​beetje over de ruimte uit te leggen, is het een grote woon-eetkamer-keuken (sinds wij haalde een muur eruit!), dus als je de voordeur opent, zie je alles. Nu kwam de grijze keuzeoptie uit de keukenkasten. Ja, ik ging met grijze keukenkasten, ik weet nog steeds niet precies hoe ik zo dapper werd, maar uiteindelijk zien ze er geweldig uit !! (Je kunt de kleur hier een beetje zien toen we onze baklade als pantry-alternatief.) Hoe dan ook, het grijs van de keuken naar de woonkamer brengen, vond ik een goede manier om de kamers samen te binden. Omdat de muren allemaal gewoon helderwit zijn, was het ook te saai om de open haard ook wit te beschilderen.

Maar we zijn niet meteen meteen grijs gaan schilderen en het hielp me zeker te weten dat de beslissing om het grijs te schilderen de juiste was. Om te beginnen was een van de belangrijkste dingen die we deden de open haard primen met KILZ 3 voor het blokkeren van vlekken™ Premium Primer.

DIY Open haard Makeover Open haard Mantel Prime en verf 1 (1)

Na het aanbrengen van de nieuwe lijst, met houtresten die nog nooit waren geverfd, plus het blootstellen van oud gekleurd hout en het patchen met een houtkleurig vulmiddel, wisten we uit ervaring dat primen absoluut een kritieke stap was. Ik zou je ook een geheim moeten vertellen, als het gaat om projecten in ons huis, zou ik liever alles EENMAAL op de juiste manier doen … en NIET twee keer. Dat is een van de redenen waarom ik erg blij ben om te wachten met iets dat nog niet is voltooid, totdat ik zeker weet dat ik precies weet wat ik ermee wil doen. Dan proberen we het op de juiste manier te doen, helemaal. Voor alle duidelijkheid – aangezien ik de afgelopen 18 jaar letterlijk het ene of het andere huis heb gerenoveerd, ben ik altijd teleurgesteld als ik ongeduldig ben en een project heb overgeslagen. Dus, omdat deze open haard het belangrijkste middelpunt van de kamer is, zijn we begonnen met primer – sla deze stap niet over! En u zult niet worden gedwongen om al het extra werk te betreuren, van strippen, schuren, PRIMEN en opnieuw schilderen – u bent van harte welkom!

Een schouwmantel primen en schilderen met KILZ

Video van Priming and Painting the Fireplace Mantel

(Embed) https://www.youtube.com/watch?v=Fw4c0hqngOk (/ embed)

Redenen voor priming.

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat KILZ doet® Primer doen? Ik weet dat ik dit eerder heb gezegd, maar door de jaren heen hebben we VEEL projecten gedaan en we hebben ons gerealiseerd dat het niet de moeite waard is om stappen over te slaan. Er is niets erger dan een muur schilderen en de verfbel laten ontstaan, of er komen vlekken door … vraag ons hoe we het weten. Dus nu, wanneer we werken aan een project met nieuw hout, gips, eerdere gekke kleuren of een onbekende afwerking – we primeren!

 • Vlekken blokkeren – Er is niets erger dan denken dat je klaar bent met een lang, hard project, net op tijd voor een oude (soms ongeziene) vlek die door de verflaag komt. Deze situaties, denk je vaak, ik voeg gewoon nog een laag van de laatste verf toe, alleen voor de vlek om daar ook doorheen te komen. Priming met KILZ stopt het doorbloeden van de oude vlek en helpt u om vlekken voorgoed te verbergen!
 • Juiste basis – Er zijn verschillende problemen die kunnen optreden bij het schilderen zonder de juiste basis voor de uiteindelijke verf. Ten eerste, als u over een zeer droog oppervlak schildert en u niet hebt voorbereid, wordt de laatste verflaag opgezogen door het droge oppervlak. En je verf bedekt niet zoveel vierkante meters, waardoor er meer verf nodig is. Ten tweede kan dit ook problemen veroorzaken met de glans van de afwerking, als het oppervlak om te beginnen oneffen is, kan dit een deel krijgen dat glanzender is dan andere, afhankelijk van hoe de verf absorbeert in het oppervlak dat u schildert.
 • Goede hechting – Als u een gepleisterd of gepatcht oppervlak schildert, plakt de uiteindelijke verf mogelijk niet zo goed. Primer is gemaakt om zich aan deze droge oppervlakken te hechten en daarom hecht de volgende laag ook goed, omdat er een solide ondergrond is. Toen ik eenmaal een gepatchte muur schilderde, heb ik de pleister niet geprimed. Maar omdat verf over het algemeen latex is (denk aan rekbaar- denk aan ballon), hecht de verf zich niet aan het gips en borrelde uiteindelijk en droogde vervolgens op een vreselijk lelijke manier (we moesten het uitknippen, zand, pleister, primer en opnieuw sc
  hilderen dat gebied- ugh).
 • Schimmelbestendig – Niet noodzakelijk een belangrijke overweging voor ons huidige project, maar afhankelijk van wat u schildert of het klimaat waarin u leeft, kan dit een zeer belangrijke overweging zijn.

DIY Open haard Makeover Open haard Mantel Prime en verf 1 (8)

Hulpmiddelen en benodigdheden:

DIY Open haard Makeover Open haard Mantel Prime en verf 1 (4)

Tips voor primen en schilderen:

 • Kwasten en rollers van hoge kwaliteit – zorg ervoor dat u niet kiest voor de goedkoopste rollers of borstels om te voorkomen dat u een dons krijgt van een goedkope roller of borstelharen van een goedkope borstel die in uw verf wordt gedroogd. Investeer in plaats daarvan in een mooiere roller en borstel om het probleem te voorkomen.
 • Lichte jassen – Als u zich afvraagt ​​how past u KILZ Primer toe, Voeg ALTIJD dunne lichte verflagen toe om een ​​rommelige eindafwerking te voorkomen of opgedruppeld!
 • Veren de randen – Sla niet op grote bollen verf en laat de randen donker en solide voordat u naar het volgende gebied gaat. Verf kan snel drogen en lelijke kralen of druppeltjes verf achterlaten als je de randen niet bevedert. (dit gaat met de laatste stap, maar is voor herhaling vatbaar – lichte jassen, gevederde randen)
 • Reinig borstels en rollen – er is veel advies over hoe u uw borstels / rollers in de koelkast kunt plaatsen om te voorkomen dat u ze schoonmaakt. Ik begrijp de ergernis om deze schoon te maken, maar ik raad ZEER aan om borstels te reinigen of om te wisselen als het project lang is. Zonder te reinigen, kan de verf opdrogen en zich ophopen op de borstelharen, waardoor grotere penseelstrepen achterblijven en een onhandige afwerking ontstaat. Als je het vraagt, how maak je de borstels schoon na het gebruik van KILZ? Dit is afhankelijk van het specifieke product dat u gebruikt, maar zolang u een verf op waterbasis (zoals wij) gebruikt, is zeep en water voldoende om het op te ruimen.
 • Reinig oppervlak – zorg ervoor dat het oppervlak dat u gaat schilderen stofvrij is en indien nodig gereinigd. U wilt dat de verf hecht aan het afgewerkte oppervlak en niet aan de stoflaag die op het oppervlak ligt!
 • Hoeveel primerlagen heb ik nodig – Zoveel als nodig is om een ​​mooi schoon oppervlak te geven. Dit kan maar één laag zijn, maar als u vlekken ziet, volg dan de onderstaande instructies.
 • kleuring – Als er vlekken door de eerste laag primer komen, voeg dan nog een laag primer toe en voeg lagen toe totdat de vlek volledig is verborgen. De vlekken moeten worden ingesloten voordat u doorgaat naar de laatste laag. Sommige vlekken zijn vasthoudender dan andere, maar sla dit niet over. Doe het goed, u zult er nooit spijt van krijgen dat u het werk de eerste keer goed doet!

Hoe we onze open haardmantel hebben geschilderd:

Primen en schilderen is uiteindelijk heel eenvoudig en gelukkig een snel project!

Uiteraard zijn we begonnen met primer. Om een ​​mooie schone en gladde afwerking te krijgen, begon ik met het schilderen van dunne dunne lagen, de randen in de hoeken van de lijst op de open haard vederend met behulp van de 2 ″ borstel. Nadat ik voelde dat het een behoorlijke dekking had, ging ik over op het gebruik van de schuimroller (de dichte schuimrollers met een gebogen, afgeronde schuimrand met hulp om in de hoeken te komen). Ik rolde vervolgens een lichte laag verf op de eerder geborstelde delen om eventuele penseelstrepen glad te maken voor een mooie, vlekvrije afwerking. Blijf in kleine gecontroleerde secties werken om hard uitgedroogde lijnen, druppels of klonters te voorkomen voordat u ze met de roller glad kunt maken. Voltooi het schilderen van de rest van je project door deze eenvoudige stappen en de bovenstaande tips te volgen. Denk er altijd aan om uw borstels en rollen tussen de lagen te wassen.

Na een uur drogen, als u zeker weet dat er geen vlekken doorkomen, kunt u de laatste verflaag toevoegen.

DIY Open haard Makeover Open haard Mantel Prime en verf 1 (2)

Gray schilderen!

DIY Open haard Makeover Open haard Mantel Prime en verf 1 (3)

Het duurt niet lang voordat je klaar bent voordat je de laatste laag kunt schilderen. Volgens de etiketinstructies hoeft u niet lang te wachten na het schilderen van KILZ Primer. De verf voelt binnen 30 minuten droog aan, maar je moet een uur wachten voor de volgende laag.

Allereerst wil ik dit hier laten zien: als je KILZ COMPLETE COAT nog niet hebt geprobeerd, is het de moeite waard om het eens te proberen! We waren erg blij met de dekking en de kwaliteit van de verf en nog blijer met de prijs, slechts $ 20 dollar bij Walmart !! Dit is een schreeuwende deal voor verf !! Als je een beperkt budget hebt, kan een geweldige prijs voor verf echt het verschil maken, dus probeer het eens.

We besloten te gaan met een vlakke glans voor de open haard en ik ben zo blij dat we dat deden. We houden ervan hoe als de mantel een suède-achtige afwerking geeft. Het doet me denken aan een krijtverf, het voelt gewoon zo rijk, op de een of andere manier, zonder de glans.

Ik was echt blij met hoe goed de KILZ COMPLETE COAT was geschilderd. We hadden weg kunnen komen met slechts één laag, maar omdat we het in dunne lagen aan deden, besloten we om twee lagen te doen.

En hier is hoe de mantel eruit ziet nu het is geverfd.

DIY Open haard Makeover Open haard Mantel Prime en verf 1

We zijn serieus zo blij met de finish !! We hadden letterlijk net vandaag een vriend langs en ze was zo ingenomen met de open haard en merkte het op zonder enige aanleiding van ons, en vond vooral de kleur geweldig! YAY!

Hier is een voorproefje van de open haard met de steen op zijn plaats! We kunnen niet wachten om je te laten zien hoe je de steen installeert en je de geënsceneerde laatste mantel laten zien!

DIY Open haard Makeover Open haard Mantel Prime en verf 1 (6)

Oke nog een … piepen! Vergeet niet om volgende week terug te komen voor de tutorial voor het installeren van de steen!

Zien 25 + meer inspirerende open haard make-o
vers
hier.

Hoe een houten mantel op de juiste manier te schilderen Waarom een ​​mantel voorbereiden voordat #remodelaholic wordt geschilderd

Doe-het-zelf-mantelupdate, verbouw en verf een houten schouwmantel grijs #remodelaholic

Moderne mantel make-over, hoe een houten mantel te primen en te schilderen #remodelaholic

Remodelaholic is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een partneradvertentieprogramma dat is ontworpen om sites een manier te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar amazon.com. Zie onze volledige openbaarmaking hier.

Over Cassity