Blootgestelde bakstenen muur woonkamer (ontwerpideeën)

Hier delen we ideeën voor het ontwerpen van bakstenen muren in de woonkamer, inclusief populaire verfkleuren die passen bij de stijl van uw kamer.Blokken muur woonkamer ontwerp met houten vloeren en opknoping foto

Bakstenen muren bestaan ​​al lang en waren vooral in oudere huizen of gebouwen een normaal verschijnsel. Toen drywalls, geprefabriceerde muren en bouwstenen nog niet werden uitgevonden, was de oude bakstenen muur een noodzaak. Tegenwoordig kun je ze nog steeds zien in oudere gebouwen, maar ook in gebouwen die dat oude uiterlijk willen behouden. Vaak zie je ook bakstenen worden gebruikt als een decoratief en esthetisch element in interieurs, waardoor een soort ruwe en robuuste uitstraling aan de ruimte wordt toegevoegd.

Er zijn veel moderne manieren om baksteenafwerking in uw woonkamer te installeren of toe te passen. Methoden en technieken variëren, evenals materialen, afhankelijk van de look die u wilt bereiken. Bakstenen muren worden vaak gebruikt als accentmuren, meestal achter de bank, de muur van de open haard (echt of anderszins), of zelfs de tv-muur. De diepte en textuur die het geeft, vormt meteen een aantrekkelijk
focuspunt in de ruimte.

Bakstenen zijn een van de materialen die hun tijdloosheid hebben bewezen. Ze zien er niet alleen goed uit, maar ze zijn ook stevig, daarom hebben oudere gebouwen nog steeds hun oorspronkelijke bakstenen metselwerk intact! Ongeacht de stijl van het kleurenschema van uw ruimte, een bakstenen muur zal zeker een geweldige extra functie zijn.

Als u een moderne ruimte heeft die hoofdzakelijk witte of lichte kleuren gebruikt voor de muren en meubels, is een rode bakstenen muur een uitstekende keuze om contrast en textuur aan de ruimte toe te voegen. In het bovenstaande voorbeeld worden de originele vintage bakstenen van het huis gebruikt om het ruwe, imperfecte randen te geven en visuele interesse te creëren.

Blootgestelde rode bakstenen muurwoonkamer

Bakstenen muur woonkamer met grote raam houten vloeren

Blootgestelde bakstenen muren zijn vaak onafgewerkt en laten hun natuurlijke kleur zien. Afhankelijk van hoe oud of nieuw je stenen zijn, en waar het materiaal afkomstig is, kunnen je stenen een heldere terracottakleur hebben, of een meer uitgewassen rood of oranje. Deze stenen worden vaak gebruikt als accentmuren en werken goed in ruimtes die voornamelijk wit of andere subtiele kleuren gebruiken. Bakstenen worden ook vaak overschilderd, waardoor alleen de textuur / het patroon zichtbaar is.

Het zal je misschien verbazen wat je tegenkomt aan je muren wanneer je gipswanden afbreekt of cement op oude gebouwen plaatst. De hierboven afgebeelde woonruimte van een klein appartement is getransformeerd in een perfecte ‘instagrambare’ ruimte door de originele bakstenen muren bloot te leggen. De wit geschilderde muren en de lichte laminaatvloer zien er prachtig uit in combinatie met de rode bakstenen en de eenvoudige, moderne meubels uit het midden van de eeuw.

Woonkamer met witte bakstenen muur

Geschilderde witte bakstenen muur met ingebouwde zitbanken

De ruwe, imperfecte textuur van deze wit geschilderde bakstenen muur voegt meer stijl en houding toe aan dit kleine hoekje in de woonkamer. Door de stenen wit te schilderen, kon de ruimte zijn witte en grijze kleurenschema behouden, waardoor een lichte en verfrissende sfeer werd gecreëerd.

Voor ruimtes met kleurrijke schema's of meubelstukken worden vaak wit geschilderde bakstenen muren gebruikt. Voor een beetje contrast kunt u ook grijze of zwart geverfde stenen gebruiken om licht gekleurde stukken te laten opvallen. Andere populaire kleuren die over bakstenen worden gebruikt, zijn geel / crèmekleuren en mint. Er zijn veel verschillende combinaties waarmee je kunt spelen om je bakstenen muren voor je ruimte te laten werken! Vergeet niet dat uw kleurkeuzes de algehele uitstraling van de ruimte beïnvloeden!

Woonkamer met geschilderde witte bakstenen muur en donkere kunsthouten vloeren

Wit geschilderde bakstenen muren zijn een populaire functie in ruimtes uit het midden van de eeuw en moderne ruimtes in het algemeen. Zoals te zien in dit voorbeeld, laten de wit geschilderde stenen de unieke baksteentextuur doorschijnen. terwijl de wandoppervlakken ingetogen blijven om de meubelstukken te laten opvallen in de ruimte.

Als je bestaande muurverf hebt die je wilt behouden, vraag je je misschien af ​​welke verfkleuren goed passen bij zichtbare stenen. Als je witte muren hebt, is het geen probleem dat het er goed uit zou zien met zichtbare stenen.

Bakstenen muur woonkamer met witte lambrisering hardhouten vloeren

Deze woonkamer voegt een vleugje elegantie toe aan de bakstenen muren door enkele wandpanelen toe te voegen. Dit verbindt de hele look samen en maakt ook het toevoegen van gemakswinkels gemakkelijker. Het combineren van beige muurverf met rode bakstenen is ook een samenhangende ontwerpkeuze.

De kleuren die zichtbare stenen zouden aanvullen, hangen echter grotendeels af van de kleur van je stenen. Omdat bakstenen gemaakt zijn van klei, zal de kleur variëren, afhankelijk van uw locatie. Je moet de dominante kleur van je stenen bepalen en de perfecte paren van daar bepalen. Hier is een eenvoudige gids die u kunt volgen.

  1. Rood – zichtbare stenen die voornamelijk rode ondertonen hebben, werken goed met wit, lichte crèmekleuren en koele groenen
  2. Beige / bruin – geel getinte stenen passen goed bij neutrale verfkleuren zoals taupes en grijstinten. Zowel warme als koele tinten zouden goed werken.

Bakstenen muur in woonkamer met open haard

Rode bakstenen muurwoonkamer met open haard en houten mantel

Bakstenen staan ​​bekend om hun brandwerende eigenschappen, dus ze worden vaak gebruikt op buitenmuren en rond open haarden. Dat is de reden waarom de meeste oude haarden waarschijnlijk uit bakstenen zouden bestaan. Bakstenen zijn heel gemakkelijk te versieren, omdat het materiaal op zichzelf al de aandacht trekt. Kunstwerken, ingelijst of ingelijst, zien er echt extra aantrekkelijk uit op bakstenen muren, vooral met uitstekende verlichting.

Je kunt eenvoudig stenen toevoegen aan elke moderne ruimte. De landelijke woonkamer boven geïnstalleerd geïnstalleerd dunne gevelstenen op de muren van de elektrische open haard en houten mantel om het het middelpunt van de ruimte te maken. De natuurlijke rode kleur van de stenen geeft het een warmere en gezelliger sfeer.

Bakstenen muur met accenten

Gezellige woonkamer met bakstenen muur

Het vinden van schoonheid in imperfecties maakt design zo leuk en interessant. Door prachtige bakstenen muren van gipslagen te ontdekken en het de bepalende eigenschap van de ruimte te maken, krijg je gemakkelijk een gespreksonderwerp in je huis. Het oneffen oppervlak en de verschillende kleuren van de stenen voegen een mooi vleugje textuur en contrast toe aan het eenvoudige kleurenschema van de kamer.

De vele groeven / ruimtes tussen de stenen maken het ook erg handig om spijkers of schroeven te plaatsen, dus je zult ook muurhangende planken op bakstenen muren vinden. Over het algemeen lijken bakstenen in het begin misschien een beetje intimiderend, maar het is een vrij eenvoudig materiaal om mee te werken. Je kunt het op een hele muur toepassen, of het gewoon op bepaalde gebieden toepassen, hoe dan ook, bakstenen zouden direct een brandpunt in elke ruimte creëren.

Faux bakstenen muur in de woonkamer

Eigentijdse woonkamer met bakstenen muur

Als je die bakstenen muur wilt toevoegen, maar je appartement niet de juiste muren heeft om er een te installeren, of als je geen rommel wilt hebben met het leggen van bakstenen, kun je kiezen voor een echt realistisch uitziend bakstenen behang, net als deze moderne woonkamer deed. De stenen vullen ook de oranje tinten aan in het schilderij dat erop wordt geplaatst.

Als je een realistisch uiterlijk van een bakstenen muur wilt bereiken, maar je wilt het installatieproces van echte bakstenen niet lastig vallen, zijn er veel faux-baksteenopties beschikbaar die je kunt gebruiken, afhankelijk van waar je het wilt toepassen. Hier zijn enkele faux brick-opties die u kunt overwegen voor uw woonkamer:

  1. Baksteenbehang – baksteenbehang van uitstekende kwaliteit ziet er zeker uit als het echt wanneer het correct is geïnstalleerd. Voor muren die niet worden blootgesteld aan extreme hitte of vocht, is behang een goed alternatief en zou het sneller kunnen worden geïnstalleerd. Er zijn ook achtergronden met textuur beschikbaar als je het een beetje meer realisme wilt geven!
  2. Faux baksteenpanelen – als u een meer 3D-effect wilt, maar het installatiegemak van achtergronden wilt, vindt u faux baksteenpanelen bij uw lokale hardware-winkels of zelfs online. Deze panelen zijn er in verschillende maten en meestal gemaakt van MDF of schuimplaten, en hebben een reliëftextuur die echte stenen nabootst. Ze hebben meestal in elkaar grijpende naden zodat deze naadloos kan worden geïnstalleerd.
  3. Bakstenen keramische tegels – verkrijgbaar in de meeste bouwmarkten, faux bakstenen keramische tegels kunnen in verschillende maten en kleuren beschikbaar zijn. Dit is een geweldige keuze als u het installeert in gebieden die gevoelig zijn voor blootstelling aan water / vocht. Probeer in elkaar grijpende stenen te kiezen, zodat de naden er natuurlijk uitzien.
  4. Baksteenfineer – het meest populaire type baksteenfineer is de Z-Bricks. Het zijn in principe dunnere stenen die worden gebruikt voor bekledings- / esthetische doeleinden. Ze zijn lichter dan normale stenen en vereisen geen metalen frame om te installeren.
  5. DIY-methoden – er zijn veel verschillende DIY-methoden voor faux bricks met verschillende materialen. De meest populaire zijn het gebruik van stopverf of voegverbindingen, gesneden MDF-platen en zelfs piepschuim.

De meeste van deze faux baksteenopties, behalve papierbehang en schuim, kunnen worden geverfd of witgekalkt. Gebruik de juiste verfmaterialen volgens uw substraat om de beste resultaten te bereiken!

Moderne woonkamer met bakstenen muur

Blootgestelde rode bakstenen muur woonkamer met schuifdeuren houten vloeren

Een stijl die er vooral goed uitziet met bakstenen accentmuren, zou Mid-Century modern zijn. De lichte, eenvoudige en gezellige silhouetten helpen het textuurzware oppervlak van bakstenen muren te verzachten. Midden-eeuwse ruimtes gebruiken vaak witte muren, dus het toevoegen van een bakstenen muur zal een beetje variatie in texturen toevoegen.

Hedendaagse woonkamer met lichte houten vloer bakstenen muur en open haard

Midden van de eeuw moderne appartementen maximaliseren absoluut de charme van terracotta bakstenen muren. De accentmuur is voorzien van een open haard, tv en een hangrek voor fietsen, waardoor dit het belangrijkste kenmerk van de woonkamer is. De terracotta rode bakstenen vullen de zachte tinten van de moderne meubelstukken aan en versterken hun eenvoudige charme.

Bakstenen muur woonkamer in traditionele stijl

Bakstenen muur woonkamer met grijze verf opknoping tv houten vloeren

Klassieke woonkamers met witte muren en boogplafonds, gecombineerd met gewassen bakstenen muren zorgen voor een echt gezellige en relaxte sfeer. De bakstenen muur dient als een geweldige accentmuur die een aanvulling vormt op de strakke en eenvoudige lijnen van de woonkamer.

Bakstenen muur woonkamer met chaise lounge sofa

Met een rustieke sfeer uit het midden van de eeuw, heeft deze woonkamer de originele rode bakstenen muren van de ruimte intact gehouden. In combinatie met een combinatie van moderne en rustieke meubelstukken, roept de ruimte een unieke sfeer op.

Kleine woonkamer met bakstenen muur

Woonkamer met bakstenen muur grijze verf

Een donkergrijze muurverf kan een aantrekkelijk ontwerp maken in combinatie met een zichtbare bakstenen muur. Deze kleine woonkamer maakt gebruik van donker hout en lederen meubels om het een mannelijke stijl te geven.

Bakstenen muur design woonkamer met decor plank en openslaande deuren

Deze kleine woonkamer gaat voor een relaxte ambiance met een rustieke uitstraling. Het combineert natuurstenen muren met houten afwerkingen en een zachte pluche bank om de harde oppervlaktestructuren in evenwicht te brengen. Een kleine houten plank met een neoklassieke uitstraling werd ook geïnstalleerd, waardoor u extra displayruimte heeft.

Ingerichte woonkamer met bakstenen accentmuur

In plaats van rode terracottabakstenen, maakt de accentmuur van deze woonkamer in resortstijl gebruik van veelkleurige bakstenen, die de natuurlijke kleurvariatie imiteert die wordt gevonden in natuursteenstenen. In tegenstelling tot bakstenen van terracotta, zijn de kleuren meer ingetogen en aardachtig, passend bij de natuurlijke houten afwerking van het meubilair.

Half zichtbare bakstenen muur woonkamer met accentverlichting

Deze kleine woonkamer ontblootte het gips op de muren om de rode bakstenen eronder te onthullen. Maar in plaats van een hele muur te verwijderen, werden alleen bepaalde delen van de muur zichtbaar en de rest bleef als gewone muur. Voor deze kamer hebben de muren waar de deuren en ramen zich bevinden de zichtbare stenen, zodat we de structurele details van de stenen kunnen zien.

Loft bakstenen muur ontwerp

Moderne woonkamer met bakstenen muur

Gewaagde rode terracottabakstenen zijn een uitstekend materiaal wanneer je een kunstmuur wilt die opvalt. Deze loft-woonkamer maakt gebruik van bakstenen loodrechte muren, waardoor een kleine kunstmuurhoek ontstaat. De lichte moderne kunstwerken zien er nog beter uit tegen de ruige bakstenen muren, en het is ook een aanvulling op de eenvoudige moderne meubelstukken die in de ruimte worden gebruikt.

Loft woonkamer met bakstenen muur

Deze loft-woonkamer heeft een hoog plafond en grote ramen om een ​​lichte omgeving te creëren die ervoor zorgt dat de bakstenen muur er niet te donker uitziet.

Witte gewassen bakstenen muur

Witgekalkte bakstenen accentmuur in woonkamer met houten vloeren

De onvolkomenheden en sterke textuur in de witgewassen bakstenen muur is een bewijs van zijn natuurlijke leeftijd. De sterke textuur wordt afgezwakt met de witte verf en vormt een aanvulling op het eenvoudige silhouet van de moderne meubelstukken die in de woonkamer worden gebruikt. Zien witte gewassen bakstenen open haard ontwerpen hier.

Zwarte bakstenen muur woonkamer

Woonkamer met zwart geschilderde bakstenen accentmuur

Als je een grijs en wit kleurenschema op je muren hebt, zou een zwart geschilderde bakstenen muur een goede optie zijn voor je accentmuur. Het geeft uw ruimte een gedurfde statement wall die er zeker voor zal zorgen dat alles wat u ertegen opvalt.

Hedendaagse woonkamer met zwarte bakstenen open haard muur

De met baksteen beklede open haardmuur is geschilderd in een matzwarte kleur die past bij het zeer slanke mannelijke gevoel van deze moderne ruimte. De gebruikte stenen hebben schone randen en zijn zeer symmetrisch geïnstalleerd om consistent te zijn met de hedendaagse esthetiek. Bekijk meer zwarte baksteen open haard ontwerpen hier.

Grijze bakstenen muur woonkamer

Woonkamer met witgekalkte bakstenen accentmuur

Grijze stenen is ook een leuke optie als u een meer buitenachtig gevoel aan uw woonkamer wilt toevoegen. Deze stenen zijn ook verkrijgbaar in dunnere profielen die perfect zijn voor gevelbekleding / decoratieve doeleinden zoals accentmuren. Dit voorbeeld maakt gebruik van dunne grijze bakstenen op de tv-muur. De grijze stenen passen bij de grijze meubelstukken en vormen een mooie aanvulling op de warme bruine stukken in de ruimte.

Woonkamer met grijs geschilderde bakstenen open haard

Keramische tegels van grijze baksteen zijn gemakkelijk op de markt te vinden en zijn eenvoudiger te installeren dan tegels van baksteen. Dit is een geweldig alternatief voor moderne ruimtes die op zoek zijn naar een manier om een ​​gestructureerde muur in hun ruimte toe te voegen met behoud van de moderne esthetiek.

Gestapelde
stenen bakstenen muurideeën

Woonkamer met witte gestapelde stenen accentmuur met open haard

Witte leisteen tegels is ook een geweldig alternatief als u niet wilt omgaan met het ingewikkelde installatieproces van traditionele bakstenen. Leisteen tegels zijn er in verschillende maten met vooraf bepaalde willekeurige breedtes en leisteen dikte, waardoor meer textuur en diepte wordt toegevoegd aan elk oppervlak waarop u het aanbrengt.

Grote design woonkamer met bakstenen marmeren open haard

Als rode terracotta of geverfde bakstenen niet jouw stijl zijn, kun je ook crèmekleurige bakstenen overwegen. Hoewel dit niet zo gebruikelijk is, voegt crèmekleurige stenen dezelfde textuur en diepte toe aan de ruimte, maar heeft het een natuurlijk neutrale kleur die bij elke stijl past.

Woonkamer met grijs gestapelde stenen accentmuur met gashaard

Zwarte leisteen tegels is een ander geweldig alternatief voor echte bakstenen. Ze voegen ook een natuurlijke textuur en diepte toe aan elke muur en kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Leistenen zien er specifiek goed uit in moderne ruimtes, dus dit materiaal is de beste keuze in combinatie met de elektrische open haard en aan de muur gemonteerde tv aan de muren.

Geschilderde bakstenen muur interieur open haard ideeën

Woonkamer met grijs geschilderde open haard gebouwd in rekken nissen

Het gebruik van bakstenen voor de kleine open haard voegt een subtiele rustieke toets toe aan deze landelijke woonkamer. De stenen zijn geverfd in leisteengrijs om het een modernere uitstraling te geven die overeenkomt met de algehele uitstraling van de ruimte. Voor meer informatie over hoe maak je een stenen open haard schoon bekijk deze pagina.

Woonkamer met geschilderde grijze bakstenen open haard

Het gebruik van grijs geverfde bakstenen tegels op deze open haard maakt het absoluut opvallend, zelfs tegen grijze muren. De toegevoegde diepte en textuur van de met baksteen beklede mantel maakt deze kleine ruimte al het middelpunt van de woonkamer.

Grijze bakstenen muur in woonkamer met grote tv van projectortv

Deze gewassen stenen zijn eigenlijk keramische tegels met een 3D-textuur, waardoor het effect van een echte bakstenen muur ontstaat, maar minder lastig te installeren is. Dit is een geweldig alternatief voor diegenen die de look willen bereiken zonder te veel downtime te hoeven besteden aan het installeren en uitharden van bakstenen.Woonkamer met wit geschilderde bakstenen open haard en houten vloerenJe hoeft niet altijd een hele muur met bakstenen te bedekken. Dit voorbeeld toont de open haard bekleed met bakstenen en overschilderd in de tijd om precies de juiste hoeveelheid subtiele textuur toe te voegen in deze klassieke woonkamer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*