Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

Olieverf benodigdheden zijn niet bepaald de goedkoopste schildermaterialen die er zijn. Als je echter inspiratie hebt opgedaan in de werken van Raphael en al deze andere renaissancekunstenaars, zijn hier de dingen die je in je checklist moet hebben.

VERWANT: 11 doe-het-zelf-schildertrucs voor een geslaagde woningtransformatie

Schilder als een renaissancekunstenaar met deze 11 onmisbare olieverfschilderijen

1. Olieverf

Olieverf | Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

Bovenaan uw lijst met benodigdheden voor olieverf moet veel olieverf van kunstenaarskwaliteit zijn (niet de in water oplosbare variant). In het bijzonder heb je de volgende essentiële tinten nodig:

Er zijn talloze merken en soorten op de markt verkrijgbaar – zorg ervoor dat u items van artiestkwaliteit kiest. Bovendien kunt u beginnen door deze kleuren eerst in buizen van 200 ml te kopen.

R95-Herbruikbaar gezichtsmasker

Pro tip: Bespaar uzelf wat tijd en moeite door een starterkit aan te schaffen. De meeste hiervan hebben al de essentiële primaire kleuren, samen met een witte en zwarte olieverfschaduw.

2. Verfborstels

Penselen | Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben uw olieverfbenodigdheden niet zoveel verfborstels nodig. In feite verdient een kleine set hoogwaardige penselen de voorkeur boven een groot aantal gemiddelde penselen.

Voor beginners is het essentieel om te kopen varkenshaar of penselen met stevige haren. De verpakking van het penseel moet aangeven of het compatibel is met olieverf of niet.

Begin met het kopen van dit soort penselen in de volgende maten:

 • Enkele kleine tot middelgrote platte borstels
 • Enkele kleine tot middelgrote hazelnootborstels
 • Een middelgrote ronde borstel
 • Een middelgrote waaierborstel
 • Een grote platte borstel

Nadat je bent begonnen met schilderen, zou je snel moeten leren welke maten en vormen verfborstels je later nodig hebt.

3. Verfverdunner

Olieverf is niet af te wassen met alleen water. Een verfverdunnende oplossing genaamd terpentijn is een must-have. Anderen kiezen er ook voor om te gaan met minerale dranken die net zo goed werken.

Pro tip: U hoeft geen verfverdunner te kopen in de kunstwinkel. Deze zijn gemakkelijk verkrijgbaar tegen een lagere prijs in de meeste woonwinkels.

4. Pot voor het reinigen van borstels

Dit wordt gebruikt voor het bewaren van uw verdunningsoplossing en voor het reinigen van uw borstels. Koop bij voorkeur een potje met een silicoil binnen.

Door de borstelharen van uw verfborstels tegen de spoel te wrijven terwijl er verfverdunner in de pot zit, moet overtollige verf worden verwijderd. Potten zoals deze zijn ook verkrijgbaar in de meeste winkels voor kunstenaarsbenodigdheden.

5. Palet

Palet | Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

Het hebben van een palet is een noodzakelijk onderdeel van uw olieverfschilderijbenodigdheden, omdat u dit gebruikt om uw verf vast te houden en ze te mengen om nieuwe kleuren te creëren.

Paletten hoeven niet per se chique te zijn. Zorg ervoor dat het groot genoeg is om alle verschillende kleuren te bevatten die u nodig heeft. Bovendien moet u ook voldoende ruimte hebben om uw verf te mengen en nieuwe kleuren te vormen.

Wegwerppaletten zijn verkrijgbaar in de meeste kunstwinkels. Als u echter geld wilt besparen, kunt u een stuk keramiek of glas als vervanging gebruiken, omdat deze ook heel gemakkelijk schoon te maken zijn.

VERWANT: 20 geweldige ideeën voor krijtverfmeubels

6. Paletmessen

Paletmessen | Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

Deze zijn nodig om de verschillende verven die je op je palet hebt te mengen. Bovendien helpen ze ook bij het aanbrengen van getextureerde streken en effecten die misschien moeilijk te bereiken zijn met alleen uw penseel.

Zorg ervoor dat u kiest paletmessen die flexibel maar ook stevig zijn.

7. Schilderoppervlak

Canvas | Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

Canvas is niet de enige optie als het gaat om schilderen met olieverf, hoewel het een van de meest populaire verfoppervlakken is die je kunt gebruiken. Ze dienen als het perfecte oppervlak voor olieverfschilderijen en zijn buitengewoon gemakkelijk te kopen.

Beginners en kinderen gelijk die net beginnen en gevoel krijgen voor de kunst, kunnen er echter voor kiezen om te beginnen met schilderen op papier. Sommigen kiezen er zelfs voor om te beginnen met schilderen op masoniet of hout.

Professionele tips:

 • Zorg ervoor dat u het oppervlak voorbehandelt met Gesso voordat u begint.
 • Gebruik een grote borstel om het oppervlak te coaten en een stevig en duurzaam oppervlak te creëren waar je verf gemakkelijk aan kan hechten.
 • Sommige kunstwinkels hebben doeken die al voorgeprimed en uitgerekt zijn, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over eventuele voorbereidingen.

8. Potlood

Potlood | Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

Potloden zijn handig bij het in kaart brengen van de vormen op uw schilderijoppervlak. Elke oude schilder zou je vertellen dat schetsen wat je gaat schilderen een must is voordat je verf aanbrengt.

Potloden met een brede punt zoals houtskoolpotloden zijn geweldig voor de textuur van een canvas. Grafietpotloden werk ook goed op hen.

Onthoud dat uw schets niet perfect hoeft te zijn. Het moet gewoon duidelijk genoeg zijn om u een overzicht van uw compositie te geven voordat u begint.

9. Ezel

Ezel | Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

De meerderheid van de kunstenaars houdt van schilderen met een ezel vanwege het comfort en gemak dat ze bieden. Ze geven schilders bewegingsvrijheid en laten ze met een grote houding schilderen.

Voor beginners, tweedehands of tafelblad ezels zou al genoeg moeten zijn. Als je merkt dat schilderen echt iets voor jou is, dan kun je later in een geavanceerder exemplaar investeren.

Pro-tip: Zorg ervoor dat de ezel op uw lengte verstelbaar is – sommige schilders staan ​​liever, terwijl anderen graag zitten terwijl ze schilderen.

10. Lompen en kranten

Kranten | Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

Als je klaar bent met schilderen voor vandaag, wil je die borstels schoonmaken en daarna drogen. Hoewel doeken hiervoor prima werken, kan het gebruik van kranten u meer kilometers opleveren, vooral als u veel kleuren gebruikt.

Bovendien komen kranten ook van pas tijdens het schilderproces. U kunt deze gebruiken om snel alle verf uit de borstelharen van uw penseel te persen voordat u van kleur wisselt of een nieuw gedeelte gaat schilderen.

11. Kleding schilderen

Kleding | Benodigdheden voor olieverf die elke beginner zou moeten hebben

Als je kleding op de een of andere manier niet rommelig is wanneer je begint met schilderen, zullen ze dat wel doen
tegen de tijd dat je klaar bent. Denk voordat je gaat schilderen na over wat je aan hebt.

Kies verfkleding waar je je prettig in voelt en het niet erg vindt om een ​​paar vlekken olieverf op te hebben. Je wilt je favoriete top niet dragen als je per ongeluk wat verf op jezelf krijgt.

Nu je alle benodigdheden voor olieverf hebt die je nodig hebt, kun je deze tips en technieken bekijken voor beginnende olieverfschilders gemaakt door Florent Farges:

Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Olieverf is verre van de goedkoopste en gemakkelijkste hobby die er is. Als dit iets is waar je echt gepassioneerd over bent, dan zijn deze olieverfschilderbenodigdheden een must-have voordat je een penseel oppakt, je schilderkleren aantrekt en begint met schilderen.

Zijn er andere benodigdheden voor essentiële olieverf die we misschien hebben gemist? Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments hieronder!

Volgende:

Oproep aan alle doe-het-zelvers, DIY-projecten heeft JOU nodig! Klik hier als je voor ons wilt schrijven.

Vergeet niet om contact met ons op te nemen Facebook, Twitter, en Instagram!

Bekijk benodigdheden voor olieverfschilderijen die elke beginner zou moeten hebben op https://diyprojects.com/oil-painting-supplies/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*